Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, Soma'da maden şehitliğini ve şehit yakınlarını ziyaret etti.

08.08.2014 20:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, maden faciasında 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma'da maden şehitliğini ve şehit ailelerini ziyaret etti.

Balıkesir temaslarının ardından Manisa'nın Soma ilçesine geçen İhsanoğlu, ilçedeki Maden Şehitliği'ni ziyaret etti. Şehitler için dua eden İhsanoğlu, bazı mezarlara bırakılan mektupları ve eşyaları inceledi.

Bu sırada şehit kardeşler Yılmaz ve Ali Çiftçi'nin mezarı başına gelen İhsanoğlu, burada bulunan Yılmaz Çiftçi'nin kayınvalidesi Yeter Aldemir'e taziyelerini sundu.

Aldemir, madende yakınlarını kaybeden ailelerin sahipsiz kaldığını ileri sürerek, hükümet tarafından şehitlik kanunuyla ilgili düzenlemenin halen çıkarılmadığını ve maden faciasında hayatını kaybedenlere "şehit" unvanı verilmediği belirtti.

İhsanoğlu da "Onlar ancak Gazze'dekilere şehit diyorlar. Buradaki şehitlerimiz sahipsiz, terör şehitleri sahipsiz. Ondan sonra şüheda fışkıracak şüheda…Şiirdeki şehitlerle meşgulüz" ifadelerini kullandı.

İhsanoğlu, daha sonra eşi Füsun İhsanoğlu ile madende hayatını kaybeden Tezcan Şentürk'ün evini ziyaret etti. Burada Şentürk'ün eşi Nigar Şentürk ve yine madende hayatını kaybeden Uğur Çolak'ın eşi Duygu Çolak ile görüşen İhsanoğlu, Duygu Çolak'ın 8 aylık oğlu Ulaş'ı kucağına alarak sevdi.

Duygu Çolak, devletin şehit aileleri arasında ayrımcılık yaptığını, bazı aileler ile yakından ilgilendiğini, kendileriyle ilgilenilmediğini iddia etti. İhsanoğlu, "İnşallah bu seçimde bu zulmün sonu olacak. Bütün milletin ümidi bu seçimlerde" dedi.

İhsanoğlu, daha sonra Cengiz Topel Meydanı'na geçerek meydandakileri selamladı. Bu sırada madenci bareti takan bir kişi, İhsanoğlu'na yanmış, kömür haline getirilmiş bir ekmek hediye etti. İhsanoğlu, "Bu ekmek çok aziz, bu ekmeğin hakkını koruyacağız" ifadesini kullandı.

Daha sonra meydanda üzerinde şehit madencilerin isminin yazılı olduğu baretlerin sıralandığı bölüme gelen İhsanoğlu'na burada da bir şehit yakını tarafından Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye edildi. İhsanoğlu, daha sonra bazı televizyonların Cengiz Topel Meydanı'ndan yaptıkları canlı yayına katıldı. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement