Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

CHP Genel Sekreteri Tekin: "AKP, 'Sakıncalı aday' başlığını taşıyan bildiriyi sözde 'Trakya Atatürkçü Demokratlar Platformu' adına dağıttırıyor" "Böyle bir siyaset yok. Kirlenmiş, rezalet... Siyaset kirliydi, itiraz etmiyorum ama bu kadarı da pes doğrusu. Böyle bir platform uyduruyorsunuz ve bu bildirileri.

02.08.2014 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, " AK Parti'nin 'Sakıncalı aday' başlığını taşıyan bildiriyi, sözde 'Trakya Atatürkçü Demokratlar Platformu' adına dağıttırdığını" öne sürerek,  "Siyaset kirliydi, itiraz etmiyorum ama bu kadarı da pes doğrusu. Böyle bir platform uyduruyorsunuz ve bu bildirileri sanki CHP'nin seçmenleri rahatsızmış gibi bölgelerde dağıtıyorsunuz" dedi.

Tekin, Eminönü'nde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerle bildiriyi ve dağıtanların videosunu paylaştı.

"AKP, 'Sakıncalı aday' başlığını taşıyan bildiriyi sözde 'Trakya Atatürkçü Demokratlar Platformu' adına dağıttırıyor" diyen Tekin, böyle bir platformun olmadığını savundu.

Tekin, arkadaşlarının, çarşı pazar dolaşırken birkaç yerde bildiri dağıtanların videosunu çektiğini anlatarak, "Orada kendileri de zaten itiraf ediyorlar. 'İstanbul'a geldik, bizi AKP kiraladı. Kişi başı 50 lira ile biz bunları dağıtıyoruz' dediler" diye konuştu.

Bunun hiçbir ahlaki değerle ölçülemeyeceğini dile getiren Tekin, şunları söyledi:

"Böyle bir siyaset yok. Kirlenmiş, rezalet... Siyaset kirliydi, itiraz etmiyorum ama bu kadarı da pes doğrusu. Böyle bir platform yok. Böyle bir platform uyduruyorsunuz. Garibanları, işsiz, güçsüz insanları buluyorsunuz ve bu bildirileri sanki CHP'nin seçmenleri rahatsızmış gibi bölgelerde dağıtıyorsunuz. Sonuç itibariyle yakalandınız. 8-10 yerde oldu ve birini de yakaladık, kendilerinin de itirafları var. Tüm bu sürece baktığımızda özellikle son dönemlerde Başbakan seçim sürecini, en kutsal değerlerimiz olan inanç üzerinde götürmeye çalışıyor. Bu kadar kirlenmiş ellerine, Kur'an-ı Kerim'i de aldılar. Halbuki bu kadar kirlenmiş ellerin, kamuoyunda hesap vermesi gerekirken, hesap veremediler ama Kur'an-ı Kerim ile milleti uyutmaya çalışıyorlar. Dinimizin değerlerine baktığımızda vazgeçilmez temel kurallar var. Bunun biri de yalan konuşmayacaksınız, iftira atmayacaksınız, hak yemeyeceksiniz, harama bulaşmayacaksınız, rüşvet yemeyeceksiniz. Bütün bu saydığım unsurlar şu anda AKP iktidarında mevcutken, bu değerleri kullanmasını abesle iştigal olarak görüyorum."

Diyanet İşleri Başkanlığı'nı, bu konuda göreve davet ettiğini, bu kurumun görevinin, kutsal değerleri korumak olduğunu ifade eden Tekin, Diyanet'in suskunluğunu anlamakta zorluk çektiğini aktardı.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Bu seçim, son derece demokratik bir seçim. Elbette insanlar düşüncelerini ifade edebilir, eleştirebilir ama bu kirliliklere izin verilmemesi gerektiğine inanıyorum" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement