Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

DSP Genel Başkanı Türker: "Cumhurbaşkanı, bir partinin, kesimin, cemaatin değil, herkesin adamı olacak"

03.08.2014 16:29

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Cumhurbaşkanı, bir partinin, kesimin, cemaatin değil, herkesin adamı olacak" dedi.

Ilgaz ilçesindeki Belediye Parkı'nda vatandaşlara hitap eden Türker, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemek için ilçede olduklarını söyledi.

Birçok cemaatin de İhsanoğlu'nu desteklediğini savunan Türker, "Başbakan Erdoğan, bir yıl öncesine kadar kendisini destekleyen Fetullah Hoca cemaatini 17 Aralık operasyonundan sonra 'paralel yapı' olarak adlandırdı.  Bunu kendisine kurulmuş komplo gösteren Başbakan'a karşı diğer cemaatler de 'bugün onlara yapılan, yarın bize yapılır' düşüncesiyle bizleri desteklediklerini söylüyor" şeklinde konuştu.

Ayrıştırıcı yapıya "dur" demek için yola çıktıklarını ifade eden Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çevresini mezhepçi, ülkesini sağ-sol, milliyetçi olan-olmayan, dinsiz-dindar' diye ayıran, bölmeye çalışan yapıya 'dur' demek zorundayız. Cumhurbaşkanlığı anlayışımızda 'kim cumhurbaşkanı olursa olsun, sadece kendisini değil, herkesi kucaklasın' düşüncesi vardır. Cumhurbaşkanı, bir partinin, kesimin, cemaatin değil, herkesin adamı olacak. Bu seçim milletimiz ve ülkemiz için çok büyük önem arz etmektedir. Bu seçimin sonucu Türkiye'de siyaseti yeniden şekillendirecek, yapılanacaktır."

Başbakan Erdoğan'ın, diğer adaylarla televizyon programında konuşması gerektiğine dikkati çeken Türker, "Cumhurbaşkanı adayı' dediğin ne yapacağını anlatır, kendine güveniyorsa diğer iki adayla televizyon programlarında karşı karşıya gelir. Sayın Başbakan demek ki kendine güvenmiyor" ifadesini kullandı. - Çankırı

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement