Cumhuriyet Meydanı'nda 'Darbe Anı Defteri' - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Meydanı'nda 'Darbe Anı Defteri'

Cumhuriyet Meydanı\'nda \'Darbe Anı Defteri\'

Niğde'de darbe girişiminin olduğu günden bu yana 'Demokrasi Nöbeti' tutulurken AK Parti İl Başkanlığı meydana 'Darbe Anı Defteri' koydu.

22.07.2016 11:03

Niğde'de darbe girişiminin olduğu günden bu yana 'Demokrasi Nöbeti' tutulurken AK Parti İl Başkanlığı meydana 'Darbe Anı Defteri' koydu. AK Partili Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, deftere 15 Temmuz'un Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini yazdı.

Darbe girişiminin görüldüğü gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı darbeye karşı sokağa çıkmaya davet etmesi ardından ilk gün yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı Niğde'deki Demokrasi Nöbeti dün gece de sürdürüldü. Her gün yatsı namazından sonra yaklaşık 5 bin kişinin nöbet için toplandığı Cumhuriyet Meydanı'na dev bir ekran da kuruldu. Bu ekrandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması izletildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kararlı duruş sergileyen askerlere teşekkür eden Erdoğan'ın, konuşmasında darbeci generali alnından vurarak öldüren Niğdeli şehit Ömer Halisdemir'den de özellikle söz etmesi toplanan kalabalık ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı duygulandırdı.

TEPKİLER, ANI DEFTERİ'NE

Niğdeliler sabah nöbet tutmaya devam ederken, AK Parti İl Başkanlığı da meydana darbe anı defteri koydu. Deftere görüşlerini ilk yazan ise, 15 Temmuz'dan bu yana halka birlikte nöbet tutan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan oldu. Akdoğan, deftere yazdığı görüşlerinde Cumhuriyet tarihinde çok darbe ve muhtıra gördüklerini ancak hiçbirinin bu kadar alçakça olmadığını belirterek, "15 Temmuz, Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak geçecektir. Paralel yapı denen alçak yapının ne denli gözünün dönmüş olduğunu vatan, millet gibi dertlerinin olmadığı bir kez daha açıkça ortaya çıkmıştır" dedi.

Meydanda toplananlar deftere görüşlerini yazmaya başladı. Darbe Anı Defteri'nin, defter darbe girişimine halkın gösterdiği tepkinin ifade edildiği tarihi değer olarak saklanacağı bildirildi.

- Niğde

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Meydanı'nda 'Darbe Anı Defteri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement