Cunda'daki Rahmi Koç Müzesi Yoğun İlgi Görüyor - Son Dakika
Yerel

Cunda'daki Rahmi Koç Müzesi Yoğun İlgi Görüyor

Cunda\'daki Rahmi Koç Müzesi Yoğun İlgi Görüyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Cunda Adası'nda restore edilen Taksiyarhis Kilisesi’nde kurulan Rahmi M. Koç Müzesi yoğun ilgi gördü.

17.07.2014 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Cunda Adası'nda restore edilen Taksiyarhis Kilisesi'nde kurulan Rahmi M. Koç Müzesi yoğun ilgi gördü. Geçtiğimiz Mayıs ayının sonunda hizmete giren müzeyi bu güne kadar 16 bin ziyaretçi gezdi.

Ayvalık'ın Cunda (Alibey) Adası'nda 1873 yılında inşa edilen Taksiyarhis Kilisesi, 1923-28 yıllara arasında da cami olarak kullanılmış. Daha sonra harap hale gelen bina geçtiğimiz yıllarda 26 aylık bir restorasyonun ardından müze olarak düzenlendi. Müze, denizcilik tarihi, tıp, eczacılık, gemi modelleri, tren modelleri ve sanayi devrimine ait makineler ve otomotiv sanayine ait objeleri barındırıyor. İki katlı müzenin üst katında ise bir kısım özel koleksiyoncuların bağışlarından oluşan oyuncaklar yer alıyor. Müzeyi gezen vatandaşlar, beğendiklerini belirtirlerken. Koç ailesini teşekkür ettiler. Dilay Naz Özdemir" İlk defa geldim. Çok beğendim. Çok güzel." derken, Kıvanç Koca da, "İlk kez geldim. Çok güzeldi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Esin Silivri de, "Yıllar önce gelmiştim. Harap haldeydi. Restore edilmiş. Çok güzel" Görüşlerini söyleyen Mustafa Koç, "Buranın tarihi hakkında bilgi veriyor. Ben çok beğendim" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cunda'daki Rahmi Koç Müzesi Yoğun İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement