Daha Da Güzel Olacak - Son Dakika
Güncel

Daha Da Güzel Olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bir dizi incelemelerde bulunacağı Bursa programına, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret ederek başladı.

11.10.2014 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ziyaret te konuşan Vali Karaloğlu : "Bugün Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce ile yoğun bir programımız olacak. Bildiğiniz gibi Bursa hem 1. derece deprem bölgesinde olması, hem de yapı stoku bakımından kentsel dönüşümün yapılması gereken illerden bir tanesi. Bugün Yıldırım ve Osmangazi de ki iki belediyemizde, Sayın Bakanımıza kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili brifingler arz edeceğiz. Daha sonra Sayın Bakanımızın katılımıyla Çelik Palas otel de, belediyelerimizin genel sorunları hakkında belediye başkanlarımızın da yer alacağı bir toplantımız olacak. Akşam da iş adamlarımızla birlikte yemekte, Sayın Bakanımız sorunlarını dinleyecekler. Bugün yoğun bir gündemle gün boyunca Bursa'nın sorunlarını yerinde inceleme şansı bulmuş olacağız. Ben Sayın Bakanıma iştiraklerinden dolayı tekrardan ilimize hoş geldiniz demek istiyorum" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de : "Bursa bizlerin kentsel dönüşüm olarak çok önem verdiğimiz illerimizden birisi, Türkiye'nin de en güzel, şehircilik açısından da en önem verilmesi gereken illerinden bir tanesi. Fakat deprem konusunda sorunlu bir ilimiz. Geçmişte kötü yapılaşmanın fazlasıyla olduğu bir il. Bu yüzdende kentsel dönüşüm burada oldukça ciddi oranda olmak zorunda. Şuanda 2 ilçemiz bu işi zaten yapıyor. Önemli miktarda kamulaştırmalar yaptık. Ben bugün yapı denetimi nasıl olmalı diye incelemelerde bulunacağım. Türkiye de bugün yapı denetiminin iyi yapılmadığı şeklinde bir algı oluştu. Bu konuda iki şık var. Birincisi yapı denetimi iyi yapılıyor, algı böyle. O zaman yapı denetimciler bu algıyı değiştirmeleri lazım. Hayır algı doğru yapı denetimi iyi değil. O zamanda bizim yapı denetimcileri iyi denetlememiz lazım. Bu nedenle de yapı denetimcilerini daha ciddi denetlemeye başlayacağız. Buradan yapı denetimci arkadaşlara duyuruyorum" dedi.

17 AĞUSTOS'U BİR DAHA YAŞAMAYALIM

Sözlerine şöyle devam eden Bakan Güllüce : "Bizler 17 Ağustosları bir daha yaşamayalım. O yüzden de yapı denetimlerinin nasıl olması ile ilgili yasa çıktı ve 81 ilimizde bu var. Bu uygulamayı iyi yapana saygımız, yapmayana da ciddi manada baskımız ve cezamız olacak. İkinci konuda kentsel dönüşüm hakkında sadece Bursa değil tüm Türkiye çapında bir seferberlik yapmamız lazım. Çünkü 6,5 milyona yakın binamız gayri sıhhi bina. Yani mühendislik hizmeti görmemiş, kaliteli değil, eskimiş. Bu yüzden de 2023'e giden Türkiye vizyonuna yakışmıyor ve deprem riski de var. Bu iki olguyu bir araya getirdiğimizde kentsel dönüşümü hızlandırmamız gerçeği ortaya çıkıyor. Hiçbir parti ayırmadan söylüyorum. Belediye başkanlarımız seferberlik ilan etsinler. Kentsel dönüşüm hazırlıkları yapsınlar. Gelsinler birlikte yol haritamızı belirleyelim ve Türkiye de kentsel dönüşümü maksimuma çıkaralım. Şuanda bu hususta Bakanlığımıza müracaat sayısı her geçen gün artıyor. 1 hafta önce Gerede ve Ceyhan belediyesi ile protokol imzaladık. Bildiğiniz gibi Bakanlığımız bir nevi belediyeler Bakanlığı, İller Bankası ve planlama yönüyle bağlı. Bugün inşallah Bursa da verimli bir çalışma yapacağız ve Bursa daha da güzelleşecek" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Daha Da Güzel Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement