Dalyan'da Bu Yıl Balık Bereketi - Son Dakika
Ege

Dalyan'da Bu Yıl Balık Bereketi

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde Yer Alan Dalyan Kanallarında Bu Yıl Balık Bereketi Yaşanıyor. Muğla Valiliği'nden Yapılan Açıklamada, Kanallarda Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi (Dalko) Tarafından Yılda Ortalama 600 Ton Balık Avlandığı, Bunların 400 Tonunu Kefal, 200 Tonunu da Çipura, Levrek ve Yılan Balığı Türlerinin Oluşturduğu Bildirildi.

17.03.2010 01:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA’nın Köyceğiz İlçesi’nde yer alan Dalyan kanallarında bu yıl balık bereketi yaşanıyor. Muğla Valiliği’nden yapılan açıklamada, kanallarda Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi (DALKO) tarafından yılda ortalama 600 ton balık avlandığı, bunların 400 tonunu kefal, 200 tonunu da çipura, levrek ve yılan balığı türlerinin oluşturduğu bildirildi. Kefalin kilosunun toptan 3.5, perakende 5 liradan satıldığı, yaklaşık 35 ton yılan balığının ise canlı olarak Hollanda’ya ihraç edildiği kaydedildi.

Doğal ortam

DALKO yöneticilerinden İlhan Yılmaz, balıkların yumurtlama ve üreme döneminde kanallardan Köyceğiz Gölü’ne geçtiğini, herhangi bir yem verilmeden doğal ortamda yetiştiklerini söyledi. Denize dönüşe geçtiklerinde ise kanal kapaklarını kapatarak avladıklarını kaydetti. Neslin devamının sağlanması amacıyla balıkların geçişi sırasında kapaklar kapatılırken, yetişkinlerin yüzde 25’inin denize bırakıldığını anlatan Yılmaz, geri kalanının üretim için kanallarda tutulduğunu belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ege Dalyan'da Bu Yıl Balık Bereketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement