Cansu Kaya'nın Öldürülmesi Amasya'da Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Cansu Kaya'nın Öldürülmesi Amasya'da Protesto Edildi

Cansu Kaya\'nın Öldürülmesi Amasya\'da Protesto Edildi

Amasya'da toplanan "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" üyesi bir grup, Muğla'nın Ortaca ilçesinde 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın öldürülmesini protesto etti.

24.06.2015 23:10  Güncelleme: 09:48

Amasya'da toplanan "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" üyesi bir grup, Muğla'nın Ortaca ilçesinde 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın ölü bulunmasını protesto etti.

Kentteki 12 Haziran Stadyumu önünde toplanan grup, Cansu Kaya'nın ölümüne tepki göstermek amacıyla "Hepimiz Cansu Kayayız", "Şiddete karşı diren kadın", "Kadın, yaşam, özgürlük" şeklinde sloganlar atıp kadın cinayetlerine tepki gösteren çeşitli dövizler taşıdı.

Söz konusu platformun üyesi Çiğdem Atalay, Yavuz Selim Meydanı'na kadar yürüyen grup adına yaptığı basın açıklamasında, kadın cinayetleriyle ilgili gerçeklerin her gün kendini ortaya serdiğini söyledi. Buna karşılık cezalar ve uygulamaların caydırıcı olmadığını ifade eden Atalay, "Cansu Kaya kardeşimizi kaybetmemizden bu yana 3 kadın daha öldürüldü" dedi.

Kaya'nın ölümü sonrası bir kadının parktan eve giderken tecavüze uğradığını ifade eden Atalay, "Kadın katillerine indirimler kaldırılmadığı, yani Özgecan yasası çıkmadığı sürece kadın cinayetleri artarak devam edecek" diye konuştu.

Atalay, Kaya'nın ailesinin yanında olduklarını belirterek, bu konuda atılacak her adımı ve davayı takip edeceklerini sözlerine ekledi.

Gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.

Cansu Kaya (18), kaybolduktan 2 gün sonra 16 Haziran'da Muğla'nın Ortaca ilçesindeki Dalyan Kanalı'nda ölü bulunmuştu. Kaya'nın ölümüne ilişkin gözaltına alınan Poyraz Ç. ve Necati D. tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cansu Kaya'nın Öldürülmesi Amasya'da Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement