Darbelere Cumhuriyete ve Demokrasimize Sahip Çıkıyoruz" Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Darbelere Cumhuriyete ve Demokrasimize Sahip Çıkıyoruz" Yürüyüşü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : CHP Altındağ İlçe Teşkilatının yürüyüşünden detaylar İstiklal Marşının okunması CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil'in açıklamaları CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz'ın açıklamaları "Darbelere Karşı Cumhuriyete ve Demokrasimize Sahip Çıkıyoruz" yürüyüşü -CHP Altındağ İlçe Teşkilatı "Darbelere Cumhuriyete ve Demokrasimize Sahip Çıkıyoruz" yürüyüşü düzenlediCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altındağ İlçe Teşkilatı mensupları "Darbelere Cumhuriyete ve Demokrasimize Sahip Çıkıyoruz" yürüyüşü düzenledi.

03.08.2016 00:58

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

CHP Altındağ İlçe Teşkilatının yürüyüşünden detaylar

İstiklal Marşının okunması

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil'in açıklamaları

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz'ın açıklamaları "Darbelere Karşı Cumhuriyete ve Demokrasimize Sahip Çıkıyoruz" yürüyüşü

-CHP Altındağ İlçe Teşkilatı "Darbelere Cumhuriyete ve Demokrasimize Sahip Çıkıyoruz" yürüyüşü düzenledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altındağ İlçe Teşkilatı mensupları "Darbelere Cumhuriyete ve Demokrasimize Sahip Çıkıyoruz" yürüyüşü düzenledi.

Dışkapı'da bulunan parti binası önünden başlayarak eski Meclise kadar devam eden "Darbelere Cumhuriyete ve Demokrasimize Sahip Çıkıyoruz" yürüyüşüne, CHP'li Belediye Başkanları, Milletvekilleri çok sayıda teşkilat mensupları katıldı.

Ellerinde Türk bayrakları ve meşaleleri ile birlikte darbe karşıtı sloganların atıldığı yürüyüş sonrasında vatandaşlar saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşını okudu.

Eski Meclis Binası önünde toplanan vatandaşlara hitap eden CHP Altındağ İlçe Başkanı Servet Akman gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, 15 Temmuzda gerçekleştirilen darbe girişiminin doğrudan laik Türk Milletini hedef aldığını ifade etti. Başarısız darbe girişiminin halkın birlikteliği sayesinde püskürtüldüğünü kaydeden Akman, "Bu darbe halkın demokrasiye olan inançları temelinde bir araya gelen toplumsal dirence çarpmış ve onları karanlığında boğmayı başarmıştır." diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm halkın siyasi partilerimizin kenetlenmesinden onur duyduğuna vurgu yaparak birlik beraberlik mesajları verdi.

Darbeyi gerçekleştiren FETÖ örgütünün ülkeyi kaosa sürüklemeye çalışan bir çete olduğuna dikkati çeken Yeşil, "15 Temmuz darbe girişiminde, tüm yoksullarımızın siyasi partilerimizin kenetlenmesinden onur duyuyoruz. Darbeyi gerçekleştiren FETÖ, örgütü vatan hainleridir, asker kisvesi altına bürünmüşler. Ama o hainliği bu ilkeye kusmak için yıllardan beri ettiler. İnşallah bu halkımız birlik ve bütünlüğüyle nasıl cevabını verdiyse bundan sonra da vermeye devam edecektir. O zulmeden katleden gerici anlayışı lanetle kınıyorum" ifadelerini aktardı.

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ise, 15 Temmuz FETÖ darbesinin Cumhuriyete ve halkın iradesine karşı gerçekleştirilmiş bir girişim olduğunu dile getirerek, "Bu hain darbe teşebbüsünde basta halkımız ve Milletvekillerimiz olmak üzere tüm yurttaşlarımız demokrasimizin Cumhuriyetimizin laik yaşam ve halk iradesinin kıymetini bilen herkes bu darbeye karşı olması gereken tutum içerisinde davrandı." değerlendirmesinde bulundu.

Darbelere Cumhuriyete ve Demokrasimize Sahip Çıkıyoruz" Yürüyüşü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Darbelere Cumhuriyete ve Demokrasimize Sahip Çıkıyoruz' Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement