Dargeçit'te Yaralanan Uzman Çavuş Şehit Oldu(2) - Son Dakika
Güncel

Dargeçit'te Yaralanan Uzman Çavuş Şehit Oldu(2)

Dargeçit\'te Yaralanan Uzman Çavuş Şehit Oldu(2)

ŞEHİT TÖRENLE UĞURLANDIŞehit uzman çavuş Ali Erdinç, Diyarbakır'daki 7'nci Kolordu Komutanlığı'nda düzenlenen bir törenle, defnedilmek üzere memleketi Osmaniye'ye uğurlandı.

06.09.2016 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞEHİT TÖRENLE UĞURLANDI

Şehit uzman çavuş Ali Erdinç, Diyarbakır'daki 7'nci Kolordu Komutanlığı'nda düzenlenen bir törenle, defnedilmek üzere memleketi Osmaniye'ye uğurlandı. Törene Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, 7'nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Dicle Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Talip Gül, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, vali yardımcıları, kaymakamlar, şehidin ailesi ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Şehit cenazesinin katafalka koyulmasıyla başlanan tören, saygı duruşu ve özgeçmişinin okunmasıyla devam etti. Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, birlik adına yaptığı konuşmada, son dönemde bölücü terör örgütünün ülkemizin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi. Yüzbaşı Çelikkollu, "Hukuku, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasınlar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından şehit Uzman Çavuş Ali Erdinç için dua okundu. Törenin sonunda şehit Uzman Çavuş Ali Erdinç'n cenazesi, defnedilmek üzere memleketi Osmaniye'ye uğurlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dargeçit'te Yaralanan Uzman Çavuş Şehit Oldu(2) - Son Dakika


Advertisement