Darıca'dan Mardin'e Bir Tır Yardım Gönderdiler - Son Dakika
Yerel

Darıca'dan Mardin'e Bir Tır Yardım Gönderdiler

Darıca\'dan Mardin\'e Bir Tır Yardım Gönderdiler

AK Parti Genel Merkezi’nin düzenlediği ‘kardeş şehir’ projesi kapsamında Kocaeli’nin Darıca ilçesinden Mardin’e bir TIR yardım malzemesi gönderildi.

23.06.2016 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Merkezi'nin düzenlediği 'kardeş şehir' projesi kapsamında Kocaeli'nin Darıca ilçesinden Mardin'e bir TIR yardım malzemesi gönderildi.

AK Parti Genel Merkezi'nin başlatmış olduğu kardeş şehir projesi kapsamında Mardin'in Midyat ilçesi ile kardeş olan Darıca'dan bir TIR yardım gönderildi. Darıca Belediyesi ve AK Parti Darıca ilçe Teşkilatının sürdürdüğü yardım kampanyası sonucu toplanan 100'e yakın yatak, battaniye, gıda malzemesi, çocuk bezi ve çocuk maması gibi ürünlerden oluşan yardımlar düzenlenen törenle Mardin'e gitmek üzere uğurlandı.

"BU ÇALIŞMAYI HER ZAMAN YAPIYORUZ"

Düzenlenen törende konuşan AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, "Darıca ailesi olarak geçmişte de bunun örneklerini her daim sergiledik. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere, parti teşkilatımızda dahil yardıma muhtaç olan bölgelere yardım yapmak adına elimizden gelen bütün gayreti her zaman göstermişizdir. Bugünde Belediye Başkanımızın öncülüğünde bir TIR dolusu yardımı Mardin'e gönderiyoruz. Emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere, il başkanlığımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"TÜM ÜLKENİN DERDİ ORTAK"

Düzenlenen yardım kampanyasına öncülük eden Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, "Ülkemizin içerisinde bulunmuş olduğu bu terör olaylarından dolayı, özellikle Güneydoğu bölgesinde yaşanan sıkıntılarla, halkımızın, vatandaşımızın özellikle Güneydoğulu vatandaşlarımızın büyük bir destekle, güvenlik güçlerimize vermiş oldukları destekten dolayı biz kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Yalnız olmadıklarını, her zaman için bu ülkenin birlik ve bütünlük içerisinde olduğunu, doğudaki bir Müslümanın başına gelen musibetin batıdaki bir Müslümanı nasıl ilgilendirdiğini, derdimizin ortak olduğunu, Edirneli kardeşimizin, Hakkarili kardeşimizin, Yüksekovalı kardeşimizin, Samsunlu kardeşimizin, Mersinli kardeşimizin yani misakı milli sınırları içerisinde bulunan bütün halkımızın, milletimizin derdinin ortak olduğunu, bu derdinin bu sıkıntısının da ortak giderilmesi adına yapılmış bir çalışmadır bu" şeklinde konuştu.

"DARICA'DA DA KARDEŞLERİ VAR"

Güneydoğu'da yaşayan vatandaşların Darıca'da da kardeşlerinin olduğun bilmelerini istediklerini dile getiren Belediye Başkanı Karabacak, "Bu gönül köprüsünü oluşturduk. Darıca'dan bir TIR dolusu değişik muhteviyattaki malzemenin Mardin'e gönderilmesi, bir gönül köprüsünün oluşturulması, oralardaki kardeşlerimizin yalnız olmadıklarının, Darıca'da da kardeşlerinin olduğunu ve kendilerine bir el uzatıldığının en güzel göstergesidir diyorum. Biz buradan gerek vatandaşımızla, gerek belediye olarak kurumumuzla, gerekse AK Parti ilçe teşkilatımızla birlik ve beraberlik içerisinde bu çalışmaları bitirdik, şekillendirdik. Bugün ya Allah Bismillah diyeceğiz, bu destek TIR'ını gönül köprümüzü oluşturacak olan bu aracımızı inşallah biraz sonra yola çıkartacağız. Kazasız, belasız, sağlıklı, sıhhatli ve huzurlu bir şekilde inşallah yerine varır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan törene katılanlar yardım TIR'ını dualarla uğurladı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Darıca'dan Mardin'e Bir Tır Yardım Gönderdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement