Datça Suruç'taki Bombalı Saldırı Datça'da Kınandı - Son Dakika
Güncel

Datça Suruç'taki Bombalı Saldırı Datça'da Kınandı

Datça Suruç\'taki Bombalı Saldırı Datça\'da Kınandı

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, HDP ilçe yönetimi öncülüğünde bir araya gelen yüz kişilik grup, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde yapılan bombalı saldırıyı protesto etti.

21.07.2015 02:42

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, HDP ilçe yönetimi öncülüğünde bir araya gelen yüz kişilik grup, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde yapılan bombalı saldırıyı protesto etti.

Şenkaya Kavşağı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen grup, pankart eşliğinde AK Parti Hükümeti ve IŞİD aleyhine slogan attı. Datça İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Bilen, "Suruç'ta umudu bombaladılar", "Yastayız isyandayız" "Suruç'ta katliam var" yazılı dövizler taşıyan grubu, caddenin trafiğe açık olması için yolun sağ tarafından yürümeleri konusunda uyardı. Kısa süreli görüşmenin ardından, eyleme katılanlar yolun sağından yürüyerek protesto gösterisini tamamladı. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan HDP İlçe Başkanı Günfer Karadeniz, Suruç'ta gerçekleştirilen saldırının, halklar arasında oluşturulmak istenen dayanışmaya, birlikte yaşama iradesine, barış ve özgürlüğe karşı yapıldığını söyledi. HDP olarak demokrasi, adalet ve barış ilkelerinin hayata geçirilmesi konusunda kararlı olduklarını ifade eden Karadeniz, "Bu ilkeleri her koşul altında savunmaya devam edeceğiz. En ufak insani değerden nasibini almamış barbar çetelerin gerçekleştirdiği bu saldırıyı kınıyor, faillerinin bir an önce yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz" dedi. Basın açıklamasının ardından grup, bir süre alkışlar eşliğinde oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Datça Suruç'taki Bombalı Saldırı Datça'da Kınandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement