Davutoğlu: Bu Topraklarda Fetret Yaşatılmasına İzin Vermeyeceğiz (3) - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Bu Topraklarda Fetret Yaşatılmasına İzin Vermeyeceğiz (3)

Davutoğlu: Bu Topraklarda Fetret Yaşatılmasına İzin Vermeyeceğiz (3)

DAVUTOĞLU, ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİNDE KONUŞTUBursa'da ki gezisini sürdüren, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Bilgiden Bilince Üniversite Vizyonumuz' başlıklı konferansta konuştu.

02.12.2016 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DAVUTOĞLU, ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİNDE KONUŞTU

Bursa'da ki gezisini sürdüren, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Bilgiden Bilince Üniversite Vizyonumuz' başlıklı konferansta konuştu. Bursa'nın çok özel ve güzel bir şehir olduğunu belirten Davutoğlu, Bursa'ya  ilk geldiğinde verdiği bir konferansta, Bursa için 'Ulu şehir' ifadesini kullandığını hatırlattı. Davutoğlu, " Uludağ'ın eteğinde dağ gibi duran bir şehir. Ulu bir caminin atmosferinde o Ulu Cami'nin temsil ettiği bütün değerleri barından bir şehir. Hiç mübalağa etmeden söylüyorum, Rabbim birçok özel mekanda bulunmayı nasip etti. Mescid'i Aksa'da, Mescid'i Nebevi'de, Kabe-i Muazzama'da, Emevi Camisi'nde ve daha nicelerinde. Emin olun Bursa'da Ulu Cami'de hep Medine kokusu aldım. Sanki bir ruh oradan o diyarlardan buraya göç etmiş, gelmiş Ulu Cami'yi Mescid'i Nebevi kokusuyla beslemiş. Diyarbakır'da da hissetmiştim, Ulu Cami'de" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, tarihini anlamanın önemine değinen Ahmet Davutoğlu, "Devletimiz konjonktürel şartlarda ortaya çıkmış bir devlet değildir, birilerinin iddia ettiği gibi bütün iddiası böyle bir coğrafya ile sınırlamak zorunda kalmış izole bir devlet de değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti en az bin yıllık Osmanlı'nın devamıdır. Dolayısıyla Konya, Bursa, Edirne, İstanbul, Ankara sürekliliğini anlayamayanlar bizim devlet bilincimizi de millet olmamızı da anlayamazlar" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Bu Topraklarda Fetret Yaşatılmasına İzin Vermeyeceğiz (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement