Dbp İl Örgütünden Konser - Son Dakika
Yerel

Dbp İl Örgütünden Konser

Dbp İl Örgütünden Konser

Ağrı Belediye eş Başkanı Sakık: "Biz bayramımızı hep birlikte Kobani'de kutlayacağız"

29.09.2014 01:06

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ağrı il örgütü tarafından konseri düzenlendi.

Belediye otoparkında düzenlenen konser öncesi konuşan Ağrı Belediye eş Başkanı Sırrı Sakık, Kürtlerin önemli bir süreçten geçtiğini ve zulme karşı direndiklerini söyledi.

Kobani'deki Kürtlerin de önemli bir süreçten geçtiğini vurgulayan Sakık, "Bugün burada yağmur altında sesimiz yükseliyorsa bu sesimiz Kobani'den Şengal'e, Mahmur'dan Kandil'e kadar direnenleri selamlıyoruz" dedi.

"Burada yaşayan kuzeyli Kürtler buna sessiz kalmayacağız" diyen Sakık, şunları kaydetti:

"Avrupa'dan Amerika'ya kadar vicdan sahibi herkes Kobani, Rojava, Şengal ve Mahmur'a da bir bütünlük içinde sahip çıkacak. Kürtlerin geçmişte Gazze'deki, Filistin'deki o mazlum halka saldırılarda nasıl o halka sahip çıktığını hepimiz biliyoruz. Şimdi buradan bir sözümüz var. Kürtler ile kardeş olduğunu söyleyen Türkiye'deki diğer halklar, hani Gazze'de bir şey olduğunda camilerden çıkıp sokakları tetikliyordunuz. Peki Şengal'de ve Kobani'de Kürtlere büyük zulüm oluyor, neredesiniz  ey Türkiye halkları. Hepimize görev düşüyor. Biz bayramımızı hep birlikte Kobani'de kutlayacağız. Biz serhattan Kobani halkına ses vereceğiz. Orada Kürtler zulüm altındayken biz burada oturup çocuklarımızın başını okşayamayız. Biz buralarda rahat oturamayız, bu ne ahlakidir ne de vicdanidir."

Sakık, "Kürt siyasal hareketi artık bir vicdan hareketidir. Ortadoğu'da zulme karşı sadece Kürtleri korumuyor. Kürt siyasal hareketi Arapları, Süryanileri, Türkmenleri ve Yezidiler olmak üzere bütün halkların sığındığı bir limandır bir vicdandır" ifadelerini kullandı.

-Barış süreci-

Türkiye'de barış sürecinin bir an önce inşa olmasını istediklerini de anımsatan Sakık, şöyle devam etti:

"Silahın Türkiye'de bir tehlike unsuru olmasını gündemden çıkarmayı düşünüyoruz. Bunun için mevcut iktidarın Kürt sorununun barışçıl bir şekilde çözümü için Sayın Öcalan ile bir an önce müzakereleri sürdürmelidir. Biz diyoruz ki; hepimiz bir bebeği nasıl büyütüyorsak barış sürecini de öyle büyütmeliyiz."

Program daha sonra Serhado ve Kardeş Türküler'in sahne aldığı konserle sona erdi. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dbp İl Örgütünden Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement