Delican'dan Kocaoğlu'na: Bu da Geçer Yahu - Son Dakika
Yerel

Delican'dan Kocaoğlu'na: Bu da Geçer Yahu

Delican\'dan Kocaoğlu\'na: Bu da Geçer Yahu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ı ziyaret etti.

14.10.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican'ı ziyaret etti. Ziyarette İl Başkanı Bülent Delican'ın Kocaoğlu'na üzerinde Arapça "Bu da geçer yahu" yazan taş işlemeli bakır tabak hediye etmesi dikkat çekti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçimlerin ardından ilk ekz AK Parti İl Başkanı Bülent Delican'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

AK Parti İl Başkanlığı makamında Delican'ı ziyaret eden Kocaoğlu'yu, çok sayıda teşkilat üyesi karşıladı. Delican, "Aramızda tatlı sert didişmeler oluyor bazen. Ancak ortak sevdamız İzmir. Kendilerine kentle ilgili her hizmette her türlü desteği vermeye hazırız. Tire konusunda da ortak akılda buluştuk" dedi. Başkan Delican'ın ziyaretten mutluluk duyduğunu belirtmesi ve Kocaoğlu'nun kendisinden yaşça büyük olduğunu söylemesi üzerine Kocaoğlu, " Büyük değil epeyce büyük. Artık gitme zamanı geldi" diye karşılık verdi.

Kendisini kalabalık karşıladıkları için teşekkür eden Kocaoğlu şöyle konuştu: "Göreviniz hayırlısı olsun. İnşallah, partinize, İzmir'e, ülkemize başarılı yararlı hizmetler yaparsınız. Biz de Büyükşehir olarak her türlü katkıyı koymaya hazırız. Seçimden sonra stratejik plan çalışmamız oldu. Yeni bağlanan yerler konusunda neler yapılması gerektiğine yönelik çalışmalar oldu. Büyükşehir'in sınırları epey büyüdü. Stratejik plan meclisten geçti. İzmir'e yakışır seçim mücadelesi geride aldı. Bundan sonra hep birlikte kenti yöneteceğiz. Önemli olan kent için, ülke için çalışmak. Beğenen var, beğenmeyenler var. Önemli olan kent için iyi niyetle samimiyet çalışmak. Doğrunun yanında olmak adil olmak. Belediyeler arasında ayrım yapmamak.22 CHP 6 AK parti, 2 MHP'li belediyelerle kentin gelişmesi için çalışıyoruz."

TİRE'DEKİ SATIŞ KRİZİ

Bir gazetecinin Tire'de yaşanan satış krizinde Delican'ın önerilerini dikkate alıp almayacaklarını sorması üzerine Kocaoğlu, " Biz doğruyu yaparız herkesi de doğru yapmaya çalışırız. Her türlü eleştiri bizim için değerlendirilir. Eleştiriden rahatsız olmam. Yeter ki haksız bir saldırı olmasın. Onun dışında her türlü eleştiriye açığız. Eleştirildiğiniz zaman doğru yolu bulursunuz. Muhalif parti beyanat vermezse nasıl öğreneceğim düzelteceğim. Eleştirecek ki bende bakacağım" dedi.

"BORCUN VARSA SAT KARDEŞİM"

Arazi mallarının satılmasının çok da büyütülmemesi gerektiğini savunan Kocaoğlu şöyle devam etti: "Mal satılmasın demiyoruz. Bizim bu anlamda kriterimiz koyduğumuz çizgi var. Gayrimenkulünü belediye satar. Devlette satar. Özelleştirme İdaresi ne yapıyor. Köylünün mera gibi otlak gibi, çam fıstığı, kestane ağacı, incir ağacı gibi ektikleri biçtikleri arazi satılmayacak.Bize göre budur. Tire'de otel varmış. Kat karşılığı satılmasına kimse bir şey diyemez. Gökçen'de gayrimenkul var. Borcun varsa sat kardeşim. Seçim kampanyasında köy malları ne olacak sorusuna yanıt verdim. O sözün arkasında durarak Tire'ye müdahale ettim. Herkes gücü yettiği yasal çerçevede yapacağını yapabilir." Başkan Delican da arazilerin satılabileceğini ancak köylünün malının satılamayacağını belirterek şöyle yanıt verdi: "Emek veren köylünün malının satılmasına izin vermiyoruz. Asla mal satılmayacak demiyoruz. Satılabilir. Kesinlikle İzmir siyasetinde eleştirinin dozunu aşağıya indirmedik. Kişilerle uğraşmadık. Biz de eleştirilecek bir şey varsa eleştirililir. Tek amaç İzmir'in daha yaşanılabilir bir yer olması.. Büyükşehir koltuğunda bugün Sayın Kocaoğlu oturuyor. Yarın bizden biri oturabilir. O yüzden seviyeye dikkat etmek gerek. Ortak akıl önemli."

DELİCAN'DAN KOCAOĞLU'NA İLGİNÇ HEDİYE

Delican, Kocaoğlu'na üzerinde Arapça "Bu da geçer yahu" yazan taş işlemeli bakır tabak hediye etti. Hediyeyi takdim ederken hikayesini de paylaşan Delican, "Zamanın birinde Sultan çok sıkıntı çekiyormuş. Bir derviş de ona yüzük yaptırmış ve yüzüğe de 'bu da geçer yahu' diye yazdırmış. Hepimizin hayatında sıkıntılı ve sevinçli günler olacaktır. Sıkıntımızda tek sığınacağımız yer, Yaradan'dır" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, MHP İl Başkanı Necat Karataş'a da hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Kocaoğlu ardında CHP İl Başkanı Ali Engin'i de makamında ziyaret etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Delican'dan Kocaoğlu'na: Bu da Geçer Yahu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement