Demir'den "Zorlama Yorum" Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Demir'den "Zorlama Yorum" Tepkisi

Demir\'den "Zorlama Yorum" Tepkisi

AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Mehmet Demir, Tavşanlı’dan Ankara’ya giden AK Partili heyetin, grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a madenci tablosu hediye etmesini eleştiren bazı kesimlere sert tepki gösterdi.

29.05.2014 14:52

AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Mehmet Demir, Tavşanlı'dan Ankara'ya giden AK Partili heyetin, grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a madenci tablosu hediye etmesini eleştiren bazı kesimlere sert tepki gösterdi. "Salon adamları bizi anlayamaz" diyen Demir, CHP Genel Merkezi tarafından görevden alınan Mehmet Akif Gün'ün yerine geçici olarak atanan CHP İl Başkanı Şeref Han'ın açıklamalarına ise "zorlama yorum" dedi. Kendilerini, bir madenci şehrin evladı olarak niteleyen Mehmet Demir, "Başbakanımıza gösterdiğimiz samimi duygularımıza karşı; deniz kenarında, kumsalda ya da bir kafede Amerikan kahvesi içerken yazılmışa benzeyen salon adamlarının provoke yorumları karşılık bulmadı" dedi.

-"BİR MADENCİ ŞEHRİN EVLADI OLARAK BU ACILARI BİZDEN DAHA İYİ ANLAYAN OLAMAZ"

"Bir madenci şehrinin evladı olarak her birimizin mutlaka bir yakını, babası, kardeşi, amcası madenlerde çalışmış, ekmeğini, helal kazancını kara elmastan çıkarmıştır" diyen Mehmet Demir, Tavşanlı ve Tunçbilek'in adeta kömür ile özdeşleştiğini ve kömürün burada yaşamın bir parçası olduğunu kaydetti.

"Bu nedenle Soma'da yaşanan elim kazanın acılarını bizden daha iyi anlayan, kendi imiş gibi hisseden de olamaz" diyen Demir, Soma'daki kazanın gerçekleştiği ilk günden itibaren bölgedeki gelişmeleri ve hemşehrilerinin durumlarını yakından takip ettiklerini, işçilerin aileleriyle sürekli temasta olduklarını dile getirdi.

-ACILARI PAYLAŞTIK, HEP BİRLİKTE KENETLENDİK…

Demir, "Sağ olarak kurtarılanların yanısıra maalesef yaşamlarını kaybeden her bir şehidimize karşı son görevlerimizi ve taziyelerimizi yerine getirdik. Acımızı paylaşmada siyaseti ortadan kaldırdık, mülki yöneticiler, daire amirleri yanısıra teşkilatımız, milletvekillerimiz ile hep birlikte kenetlendik, bir nebze de olsa hüznü, acıyı teskin etme gayreti içinde olduk" dedi.

-"DEVLET SOMA'DA ELİNİ HİSSETTİRDİ"

Hükümetin de daha kazanın ilk gününden itibaren devletin bütün imkanlarını seferber ederek şehitlerin hatıratlarına gereken saygıyı gösterdiğine vurgu yapan Demir, "Ailelere, çaresizliklerinde devletin eli hissettirildi. Artık bu aileler maden şehitlerimizin bizlere birer emanetidir, gerekenlerin yapılacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Diğer yandan bu elim kaza ile ilgili ihmal, kusur, eksiklik, aksaklık ne varsa en ince ayrıntısına kadar değerlendirmek ve hiç bir şeyin üzerini örtmemek yasal bir zorunluluk olmaktan çok öte bizlerin manevi makamlara karşı taşıdığı bir sorumluk olarak görmekteyiz. Bununla ilgili de TBMM de kurulacak olan araştırma komisyonu için vekilimiz de görev alma talebini parti grubumuza iletmiştir" diye konuştu.

-BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A MADENCİ TABLOSU HEDİYE EDİLDİ

AK Parti Tavşanlı ilçe ve belde teşkilatları olarak kalabalık bir heyet ile geçtiğimiz salı günü grup toplantısına katıldıklarını belirten Mehmet Demir, "Başbakanımızın maden işçileri ile çektirmiş olduğu bir fotoğraf, Kütahyalı sanatçımız tarafından sanat eserine, yağlıboya tablosuna dönüştürüldü. Bu tablo da Başbakanımızın madenci kardeşlerimize olan desteği, onların duygu ve hislerine ortak olduğunu anlamlandırması adına Tunçbilek Belde Belediye Başkanımız Agah Aşkın tarafından başbakanımıza hediye edilmek istendi. Grup toplantısını takiben ziyaretçi başkanlar olarak Başbakanımızla ayaküstü görüşme ve fotoğraf çekimi esnasında spontane olarak bu tablonun takdimi de gerçekleşti. Fotoğrafın çekildiği ortam bir grup toplantısının coşkusu ve heyecanının yaşandığı, uzun yoldan gelmiş olan bizlerin Başbakanımızla buluştuğumuz, kucaklaştığımız andı. Bu esnada balkonlarda kalabalık bir halde bulunan teşkilat mensuplarımızın Başbakanımıza tezahüratları ve karşılıklı selamlaşmalarımız gerçekleşti" dedi.

-"DENİZ KENARINDA, KUMSALDA YA DA BİR KAFEDE AMERİKAN KAHVESİ İÇERKEN YAZILMIŞA BENZEYEN BU SALON ADAMLARININ PROVOKE YORUMLARI KARŞILIK BULMADI"

Ancak bu durumun amaçları belli olan bazı medya organları ve köşe yazarları tarafından provoke edilmeye çalışıldığını kaydeden Demir, "Amaçları belli bazı medya organları ve köşe yazarlarının çirkin bir şekilde eleştirdikleri mutluluk anımız işte bu coşku anlarımızdır. Adeta deniz kenarında kumsalda güneşlenirken ya da bir kafede Amerikan kahvelerini içerken yazılmışa benzeyen bu salon adamlarının zorlama yorumları halkımız nezdinde karşılık bulmamış, bu provokasyonlara gelmemişlerdir" ifadelerini kullandı.

-"EN OLMAMASI GEREKEN YERDE PARTİ PROPAGANDASI YAPAN CHP'NİN, BAŞBAKANIMIZA VERDİĞİMİZ TABLOYU ELEŞTİRME HAKKI YOK"

-"BİZ HALKIN İÇİNDEYİZ, SALONLARDA DEĞİL…"

AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Mehmet Demir; Soma'daki kazada şehit olan madenci ailelerin, acılarını manevi atmosferde yaşamak istedikleri için kendi acıları üzerinden siyasi menfaat sağlamaya çalışan provokatif söylemlere itibar etmediğini söyledi.

Demir, "Bu kapsamda CHP İl Başkanının bu madenci tablosunun Başbakanımıza vermemiz üzerine yaptıkları zorlama yorumlarından da üzüntü duymaktayız. Eğer bir istismar var ise, vatandaşın neye tepki koyduklarını görmek isterlerse madenci şehitlerimizin cenaze törenlerine getirdikleri ve acılı insanların arasına kadar soktukları CHP amblemleri ile giydirilmiş seçim minibüsleri ayıplarına baksınlar. En olmaması gereken yerde ve zamanda parti propagandası yapma derdinde olanların, kendi grup toplantımızda Başbakanımıza verdiğimiz bir tabloya söz hakları da yoktur. Biz halkın içindeyiz, salonlarda değil" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demir'den 'Zorlama Yorum' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • GÜRAGAÇLIALİ: tavşanlı akp ilçe başkanı mehmet demir ve tunçbilek belediye başkanı agah aşkını tebrik ediyoruz başkan mehmet demirin bütün maden şehitlerinin cenazelerinde ve taziyelerini iletirken şahit oldum güneş balçıkla sıvanmaz tavşanlı ve kütahya için bir çivisi bile bulunmayan ve provakatöre konuşmalarını tel'in ediyorum chp üyeliğinden istifa ediyorum sonuna kadar başkanlarımın yanındayım bütün acıları ve sevinçleri paylaşabilen bir başkanımız olmasından gurur duyuyoruz tunçbilekli madenci ve yerleşik halk bireyi olarak başbakana en güzel şekilde ulaşabilen başkanlarımızı çok tebrik ediyorum tavşanlıya ve tunçbilekli ve güragaçlı olarak gurur duyorum bizim acı kahvemiz hepsinden değerlidir güneş balçıkla sıvanmaz haklı tepkinize sahip çıkıyoruz bir madenci olarak mehmet başkanıma ve belediye başkanım agah başkanıma 0 0 Yanıtla

Advertisement