Demirci'de Hizmetler Yağmur Gibi - Son Dakika
Güncel

Demirci'de Hizmetler Yağmur Gibi

Demirci\'de Hizmetler Yağmur Gibi

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Demirci ilçesinde arazi yollarına yönelik olarak çalışma gerçekleştirdi.

05.08.2015 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzun yıllardır arazi yollarının bakıma ihtiyaç duyduğunu ifade eden Akdere Mahallesi sakinleri, yürüyerek zorla aşılabilen yolları traktörler ile geçebildikleri için mutlu olduklarını belirtti. Öte yandan ilçeye bağlı Yeşildere Mahallesi'nde yapılan hayvan sulama göletinin de su tutmaya başladığı belirtildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri Demirci ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'nde arazi yollarını bakıma aldı. Yaklaşık 15 kilometrelik yolun bakımının yapıldığını belirten Akdere Mahalle Muhtarı Necati Koç, "Yaklaşık 150 yıldır girilemeyen, zamanında çapa kürekle açılan keçi yolu hüviyetindeki yollarımız Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından açıldı. İnsanın yaya zor ulaştığı bu yerlere artık traktörlerimizle ulaşmak mümkün oldu. Buralarda arazileri olan ve terkedilen tarlalar artık hayat bulacak. Büyükşehir'in dozeri ile açılan yollarımız, yapılan çalışmanın ardından greyderle silindi. Cengiz Ergün'den Allah razı olsun. 100 metre yol açtırmak için büyük zorluklar çekerken yaklaşık 15 km yolumuz bakıma alındı. Allah Büyükşehir'e zeval vermesin'' diye konuştu.

Yeşildere'de Hedef 20 Bin

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlar, hayvancılıkla uğraşan mahallelerde çıtayı yükseltti. Bu kapsamda Demirci'ye bağlı Yeşildere Mahallesi'ndeki hayvan sulama göletinin kendilerine büyük kolaylık sağladığını belirten Mahalle Muhtarı Yüksel Topuz, yatırımların artmasıyla birlikte hayvancılıktaki hedefin 20 bine ulaştığını söyledi.

Yeşildere'de Gölet Su Tutmaya Başladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından ilçelere kazandırılan hayvan sulama göletleri hedefine ulaşıyor. Bu kapsamda inşa edilen Yeşildere Mahallesi hayvan sulama göleti su tutmaya başladı. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşların mera alanlarında su sıkıntısı yaşadıklarını ve bu nedenle yapılan yatırımların kendileri için büyük önem taşıdığını belirten Yeşildere Mahallesi Muhtarı Yüksel Topuz, ''Büyükşehir'in sonbaharda yaptığı hayvan sulama göletleri imdadımıza yetişti. Havaların birden ısınması ile hayvanlarımızı sulama sıkıntısına düştük. Derede suda kalmadı. Göletler adeta bizler için can suyu oldu. Yeşildere ovasında salma hayvancılık yapan üreticiler olarak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e ve Koordinatörümüz Kazım Aysan'a teşekkür ediyoruz. 10 bin büyükbaş ve 5 bin küçükbaş hayvanla mahallemiz hayvancılıkta ilçemizde söz sahibi. Yapılan bu yatırımlarla toplam hayvan sayımızı 20 binlere çıkarmayı hedefliyoruz'' diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nca üreticileri destek olmak için çalışmaların devam edeceği belirtildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Demirci'de Hizmetler Yağmur Gibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement