Demirtaş: AKP ile Aramızda Kirli Bir Pazarlık Olmadı, Asla Olmayacak (2) - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: AKP ile Aramızda Kirli Bir Pazarlık Olmadı, Asla Olmayacak (2)

"hükümetin GÜVEN VERMESİ LAZIM" HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

17.03.2015 16:13

"hükümetin GÜVEN VERMESİ LAZIM"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Demirtaş, "Hükümetin güven vermesi lazım. Pratik adımlarla, sadece bize değil, Türkiye kamuoyuna güven vermesi lazım. Hükümetin yapması gereken şey doğru adımlarla, böyle güvenlik paketleriyle falan değil, demokrasi paketleriyle herkese güven vermesi lazım" dedi.

SEKRETERYA KONUSU

Sekreterya konusunda netleşen isimler olup olmadığı ve nakille ilgili sorulara Demirtaş, "Yok. Pek daha netleşmedi. Haber bekliyoruz. Yani bir iki gün içerisinde... Bilemiyoruz. Nakili, Adalet Bakanlığı yapıyor. Onlara sormanız lazım. Bizim bilgimiz olmaz bu tür işlerden. Ancak biz adaya gidince haberimiz olur. Ama Adalet Bakanlığı bir açıklama yaparsa hepimiz öğrenmiş oluruz. Biz daha bilmiyoruz henüz" dedi.

GRUP TOPLANTISINDA KISA KONUŞMASI

Grup toplantısında kısa konuşması ile ilgili olarak Demirtaş, "Tek bir cümlede aslında HDP'nin, önümüzdeki dönem ne yapmak istediği ve nasıl yapacağını anlatmış olduk. Uzun bir konuşmaydı bence" diye konuştu.

21 MART MESAJI

'21 Mart mesajı ilgili bir gelişme var mı?" sorusuna Demirtaş, "Yok, arkadaşlar. Onu da işte birkaç gün sonra zaten Diyarbakır'da okunacak. Onu hep birlikte göreceğiz. Yani biz de görmüş değiliz henüz" dedi.

HASTA TUTUKLULARIN DURUMU

Hasta tutuklularla ilgili olarak Demirtaş, "Hayır. Bizim yaptığımız, Hükümetle arkadaşlarımız ne konuştuysa bunları kamuoyuna açıkladık. Yani açıkladığımız dışında hiçbir gelişme yok maalesef. Yani durumu acil olan 60'tan fazla mahkum var. Bunların aralarında hani değişik siyasetlerden yatanlar da var, adliler de var. Bunlar insan hakları konuları, vicdan meselesi her şeyden önce. Bir süreçle doğrudan bağlantılı olmaktan çok insani bir konu. İnşallah en kısa sürede bu insanlar tahliye olur, ailesinin yanında veya uygun hastane koşullarında tedavilerini gerçekleştirirler diye umut ediyoruz" diye konuştu.

"HÜKÜMETİN GÜVEN VERMESİ LAZIM"

Çözüm süreci ile ilgili olarak Demirtaş," Hükümet onlar. Başka kiminle görüşülebilir ki. Hükümetin güven vermesi lazım. Pratik adımlarla, sadece bize değil, Türkiye kamuoyuna güven vermesi lazım. Hükümetin yapması gereken şey doğru adımlarla, böyle güvenlik paketleriyle falan değil, demokrasi paketleriyle herkese güven vermesi lazım. Fakat bunu, güveni oluşturacak olan HDP değildir. HDP'den kimse böyle bir şey beklemesin. AKP'nin attığı adımlar güvensizlik oluşturuyor. Biz halkımızı, kamuoyunu yanıltacak değiliz. AKP'ye kaç kişi güveniyor ki şu ülkede yani. Mecburen oy verenler dışında herhalde AKP'ye güvenen kalmadı. Biz, sürecin hatırına AKP'nin hatalarını görmezden gelemeyiz. Böyle bir şey olmayacak yani" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirtaş: AKP ile Aramızda Kirli Bir Pazarlık Olmadı, Asla Olmayacak (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement