Demokrasi Şehitlerinin Çocuklarına Burs - Son Dakika
Güncel

Demokrasi Şehitlerinin Çocuklarına Burs

Demokrasi Şehitlerinin Çocuklarına Burs

İki vakıf üniversitesi, darbe girişimine direnirken şehit düşenlerin çocuklarına destek olmak için burs vereceklerini açıkladı.

19.07.2016 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki vakıf üniversitesi, darbe girişimine direnirken şehit düşenlerin çocuklarına destek olmak için burs vereceklerini açıkladı. Buna göre, Nişantaşı Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi bu öğrencilere yüzde 100 burs imkanı sağlayacak.

"GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ"

Nişantaşı Üniversitesi'nin internet sitesinde yapılan duyuruda, "Demokrasi şehitlerimizin, eğitimine devam eden ve bu yıl sınava giren çocuklarına yüzde 100 burs vermekten şeref duyarız" denildi. Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, "Bu alçaklar ve uzantıları her ne şekilde olursa olsun yetiştirdiğimiz gelecek nesillere asla ve asla temas edemeyecekler. Ülkemiz ve istikrarımız yetiştireceğimiz yerli ve milli nesillerle ayakta kalacaktır. Bu düşünceden hareketle biz Nişantaşı Üniversitesi olarak bu yoldaki alçakları asla ve asla içimizde barındırmayacağız. İnanıyorum ki tüm üniversitelerimiz aynı düşüncededir ve bu bilinçle gençlerimize sahip çıkacaktır" diye konuştu. Darbe girişimini sert bir dille kınayan Uysal, şunları söyledi:

"Milli iradeye karşı gerçekleştirilmeye çalışılan kalkışma girişimini en güçlü şekilde lanetliyorum. Demokratik hukuk devletinin savunucuları olarak hakimiyetin kayıtsız şartsız millette olması gerektiği ilkesine yürekten inanıyorum. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, siyasi partilerimiz, ordumuzun vatanını seven askerleri olmak üzere medya kuruluşlarımız ve halkımız elbirliğiyle, dik duruşlarıyla bu menfur olayı akamete uğratmışlardır. Milli iradeye, geleceğimize ve demokrasimize sahip çıkan herkese şükranlarımı sunuyorum. Gece boyu demokrasi nöbeti tutan sabah günlük yaşamına dönen asil milletin adı; Türk milletidir. Türkiye'yi prangalarından, safralarından, ağırlıklarından kurtaran, yürüyen değil koşan bir Türkiye kurmak için durmadan ve yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu elim kalkışmada hayatını kaybeden güvenlik güçlerimizi ve sivil vatandaşlarımızı rahmetle ve şükranla anıyor, yaralılara Allah'tan acil şifalar diliyorum."

"DESTEK OLMAK ASGARİ GÖREVİMİZ"

İstanbul Bilgi Üniversitesi ise, darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin çocuklarına destek vermeye hazırlanıyor. Üniversitede eğitimini sürdüren, bu yıl ya da önümüzdeki senelerde sınava girecek şehit çocukları, üniversitede yüzde 100 bursla eğitim alabilecek. İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Rifat Sarıcaoğlu tarafından yayınlanan bildiride, "15-16 Temmuz 2016 darbe girişimine direnirken yaşamlarını yitiren yurttaşlarımızın ailelerinin acılarını yüreğimizde duyuyoruz. İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak, bu olayda şehit olanların çocuklarına destek olmayı asgari görevimiz addediyoruz. Darbeye karşı, demokrasi savaşında yaşamlarını yitirenlerin halen üniversite tahsilini sürdüren, bu yıl sınava girmiş ya da önümüzdeki yıllarda sınava girecek çocuklarına Bilgi, Yüzde 100 eğitim bursu vermekten onur duyacaktır" denildi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Demokrasi Şehitlerinin Çocuklarına Burs - Son Dakika


Advertisement