Demokrasi ve Şehitler Mitingi" - Son Dakika
Güncel

Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının yurt içinde milletin dini hassasiyetini, merhametini, iyilik ve yardımlaşma duygularını istismar ederek elde ettikleri tüm imkanların milletin emrine verilmesi gerektiğini belirterek, "Hiç kimse, kapatılan yurtlardan, okullardan, evlerden dolayı endişeye kapılmasın.

07.08.2016 21:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının yurt içinde milletin dini hassasiyetini, merhametini, iyilik ve yardımlaşma duygularını istismar ederek elde ettikleri tüm imkanların milletin emrine verilmesi gerektiğini belirterek, "Hiç kimse, kapatılan yurtlardan, okullardan, evlerden dolayı endişeye kapılmasın. Gerek devletimizin ilgili kurumları, gerekse aynı alanda hizmet veren sivil toplum kuruluşlarımız çok daha iyisiyle, çok daha fazlasıyla bu boşluğu dolduracaklardır. Yurt dışında ülkemizin adını ve itibarını kullanarak elde ettikleri imkanları da asli sahibine, yani devletimize ve milletimize kazandırmalıyız." dedi.

Erdoğan, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde yaptığı konuşmada, şaibeli tüm sınavların gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Bu örgütün gayri meşru şekilde elde ettiği güçle dizayn etmek istediği siyaset, medya ve iş dünyasının yeniden kendi tabii seyrine oturtulması gerektiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yurt içinde milletimizin dini hassasiyetini, merhametini, iyilik ve yardımlaşma duygularını istismar ederek elde ettikleri tüm imkanları milletimizin emrine vermeliyiz. Hiç kimse, kapatılan yurtlardan, okullardan, evlerden dolayı endişeye kapılmasın. Gerek devletimizin ilgili kurumları, gerekse aynı alanda hizmet veren sivil toplum kuruluşlarımız çok daha iyisiyle, çok daha fazlasıyla bu boşluğu dolduracaklardır. Yurt dışında ülkemizin adını ve itibarını kullanarak elde ettikleri imkanları da asli sahibine, yani devletimize ve milletimize kazandırmalıyız. Hükümetimiz, Olağanüstü Hal İlanı sonrasında sahip olduğu yetkiyle tüm bu alanlarda çok önemli adımlar attı, atmaya devam ediyor."

Gazi Meclisin de bu konuda üzerine düşenleri yapmayı sürdüreceğini, siyasi partilerin ve medyanın da süreci çok iyi değerlendireceğini, desteğini vereceğini ifade eden Erdoğan, anayasa değişikliği, yasa değişikliği veya yeni yasaların hızla hazırlanacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesinden beri atılan her adımda 79 milyon tek yürek oldunuz, tek ses oldunuz. Demokrasi nöbetini farklı yürüttünüz. İşte burada Yenikapı Meydanı'nda bugün demokrasi nöbetini taçlandırıyorsunuz. Hepimiz ay yıldızlı bayrağımızın, al bayrağımızın birleştiriciliği altında buluştuk. Daha güçlü, daha müreffeh bir ülke için de devletin yeniden yapılandırılması sürecini, bu yönde bir siyaset inşasını, inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz. Kardeşlerim, 3 haftadır her vesileyle ifade ettiğimiz bir hususu burada bilhassa tekrarlamak istiyorum. 15 Temmuz evet bir yönüyle ordumuz içine sızmış FETÖ ihanet şebekesi mensuplarının başlattığı bir darbe girişimidir. Ama hadise sadece bundan ibaret değildir. Aynı zamanda PKK ve DAEŞ'in silahlı eylemleriyle elde edilmek istenen neticenin asker elbisesi giymiş teröristler eliyle yeni bir safhaya çıkartılma girişimidir. Yani bu girişim aynı zamanda bir terör eylemidir. 15 Temmuz, ülkesine ve milletine ihanet eden bir silahlı güç eliyle ülkemizi işgal girişimidir. Şayet darbe başarılı olsaydı bin yıldır bizim olan bu coğrafyanın kimlere altın tepsi içerisinde sunulacağını hepimiz gayet iyi biliyoruz."

"79 milyon sokaklarda omuz omuza mücadele verdi"

Bu gerçeklerin 15 Temmuz gecesi, AK Parti, CHP, MHP ve diğer partilere mensup vatandaşlar ve millet tarafından görüldüğünü belirten Erdoğan, bu gerçeği Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Boşnağıyla, Çerkeziyle, Arabıyla, Romanıyla 79 milyonun hep birlikte gördüğü için sokaklarda omuz omuza mücadele edildiğini vurguladı.

O gece insanların partisini, hayat biçimini, meşrebini ve kendi çıkarını değil, ülke ve millet olarak topyekun istiklalini ve istikbalini düşünmek suretiyle mermilerin önünde kucak kucağa şehit ve gazi olduğunu dile getiren Erdoğan, susturulmak istenen minarelerden ezan sesleri ve selalar yükseldiğini söyledi.

"Hiçbir çıkar insanın kendi canından daha önce değildir, daha tatlı değildir" diyen Erdoğan, o gece darbecilerin karşısına dikilenlerin şayet ülkesi bağımsızlığını kaybederse, milletinin geleceği kararırsa, geride zaten hiçbir şey kalmayacağını çok iyi bildiğini kaydetti.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokrasi ve Şehitler Mitingi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement