Demre'de Fırtına ve Sağanak Yağış - Son Dakika
Güncel

Demre'de Fırtına ve Sağanak Yağış

ANTALYA (İHA) – Antalya’nın Demre ilçesinde etkili olan fırtına ve sağanak yağış nedeniyle ağaçlar devrildi, seralar sular altında kaldı.

13.01.2015 19:38

ANTALYA (İHA) – Antalya'nın Demre ilçesinde etkili olan fırtına ve sağanak yağış nedeniyle ağaçlar devrildi, seralar sular altında kaldı.

Sabah saatlerinde sağanak yağışla güne başlayan ilçede, öğlen ve akşam saatlerinde fırtına yaşandı. Fırtına birçok ağacı gövdelerinden sökerken, Yavu Mahallesi, Kaş-Demre yolu ve Finike-Demre yolu üzerinde sel meydana geldi. Bazı seraların çatısı uçarken, fırtına ve sel sonrası trafiğe kapanan karayolunda tur işletme araçlar mahsur kaldı.

5 BİN DÖNÜM SULAR ALTINDA

Yağışın en etkili olduğu Çevreli ve Yavu mahallelerinde toplam 5 bin dönüm sera ve tarım arazisi sular altında kaldı. Sağanak ve fırtınanın gün boyu devam etmesiyle sel ve hortum meydana gelen mahallelerde çiftçiler mahsullerini korumak için yoğun çaba sarf etti.

Bulunduğu mevkide bin dönüme yakın seranın sular altında kaldığını ve yetkililerden ilgi beklediğini söyleyen çiftçi Tefik Dulluç, "Yıllardır böyle bir afet görmedik. Çok büyük bir zarar var. Kanal olmayınca bu duruma düştü. Çevreli köyünde şuanda bin dönüm sular altında. Sele karşı önlem aldığım halde betonu delip geçti su. Aracımızda mahsur kaldık. Yetkililerin buraya gelmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan meteorolojinin uyarısıyla birlikte sabah saatlerinde hazır vaziyette bekleyen belediye ve ASAT ekipleri ilçede zarar gören bölgelere giderek gece gündüz demeden çalışıyor. İlçedeki zararla ilgili bilgi yapılacak olan hasar tespit çalışmalarının ardından açıklanacak. - ANTALYA

Demre\'de Fırtına ve Sağanak Yağış
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Demre'de Fırtına ve Sağanak Yağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement