Demre'de Yıkım Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Demre'de Yıkım Gerginliği

Demre\'de Yıkım Gerginliği

Antalya'nın Demre ilçesinde hazine arazisi üzerine yapılan bir beton firmasına ait deponun kaymakamlık kararıyla yıkımı istendi.

10.12.2014 15:37  Güncelleme: 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Demre İlçesi'nde hazine arazisi üzerine yapılan bir beton firmasına ait deponun kaymakamlık kararıyla yıkımı istendi. Firma sahiplerinin duruma tepki göstermesi gerginliğe neden oldu. Gerginliğin son bulmasının ardından firma sahipleri depoyu iş makineleriyle yıktı.

Demre'ye bağlı Beymelek Mahallesi'nde bir beton firmasının 1993 yılından beri depo olarak kullandığı hazine arazisi üzerinde bulunan 300 metrekarelik yapıyla ilgili Demre Mal Müdürlüğü'nün şikayeti üzerine, Demre Kaymakamlığı'nca yerin boşaltılması ve üzerindeki yapıların yıkılması kararı verildi. Demre Çayı kıyısındaki alana yıkım için jandarma tarafından güvenlik önlemi alındı. Yıkıma karşı çıkan firma sahipleri Mustafa ve Adem Kesten, iş makineleri ve otomobillerle deponun önünü kapatırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını astı.

Yıkım için araçların gelmesine tepki gösteren firma sahipleri, depo önündeki araçları kaldırmamakta ısrar etti. Yaşanan gerginliği araya giren İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hasan Erdoğan önledi. Uzlaşma sağlanmasının ardından firma sahipleri boşalttıkları depoyu kendi iş makineleriyle yıkıma başladı.

Geçen dönem Ak Parti Beymelek Belde Başkanı ve belediye meclis üyesi olan Adem Kesten, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu'yu kendilerini yok etmeye çalışmakla suçladı. Yerel seçimin ardından Başkan Topçu'nun talimatıyla işyerlerinin mühürlendiğini savunan Adem Kesten, konuyu mahkemeye taşıdıklarını ancak karar beklenmeden tesislerinin yıkıldığını ileri sürdü.

Kesten'in suçlamaları üzerine bir açıklama yapan Belediye Başkanı ise olayın kendisiyle alakası olmadığını belirtirken, Hazinenin yerine yer yapmış. Maliye ve kaymakamlığın bir tasarrufu, belediyeyle hiçbir ilgisi yok. Devlet yerine sahip çıkıyor dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demre'de Yıkım Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement