Deniz Dibinden Çıkarılan Atıklar Şaşırttı - Son Dakika
Güncel

Deniz Dibinden Çıkarılan Atıklar Şaşırttı

Deniz Dibinden Çıkarılan Atıklar Şaşırttı

Fethiye Belediyesince Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen, 6 gönüllü dalgıcın deniz dibinde yaptığı temizlik çalışmasında çıkarılan şemsiye, taş plak, manken eli, hortum, kablo gibi atıklar şaşkınlık yarattı.

10.06.2014 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye'de Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında gönüllü dalgıçlar tarafından deniz dibi temizliği yapıldı.

Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen ve 6 gönüllü dalgıcın katıldığı temizlik çalışması, kordon boyunda yapıldı. Dalgıçlar, deniz dibinde buldukları atıkları çuvallara doldurarak kıyıya çıkardı.

Dalgıçların çalışmasında çıkarılan şemsiye, otomobil lastikleri, taş plak, manken eli, demir boru, hortum, elektrik kabloları, cam ve plastik şişeler şaşkınlık yarattı. Çalışmaları, turistler de ilgiyle izledi.

Çalışmalara gönüllü olarak katılan dalgıç Faik Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, dalışta üzücü bir manzarayla karşılaştıklarını söyledi. Turizm yöresinde bir çok insanın denizden ekmek yediğini belirten Aslan, buna rağmen insanların ekmek yediği yere çok iyi bakmadığını yaptıkları dalışta gördüklerini ifade etti.

Aslan, dalış sırasında bulduğu cansız mankene ait elin kendisini şaşırttığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"İnsanlarımızda çevre konusunda bilinç oluşturulması gerekli. Özellikle plastik atıkların doğaya karışması çok uzun yıllar alıyor. Bu nedenle insanlarımız bu atıkları denize atarken çok iyi düşünsünler. Dalışımızda bir çok otomobil lastiği, şemsiye, içki şişeleri gibi atıklar çıkarttık. Bu manzara gerçekten hiç hoş değil."

Atıklarla "İnaf Gari" yazdılar

Temizlik çalışmasının ardından deniz kirliliğinin mizahi dille ele alınacağı "İnaf Gari" filminin yönetmeni Harun Özakıncı ve bazı oyuncular, Beşkaza Meydanı'nda açtıkları standın önünde toplanan atıklardan "İnaf Gari" yazdı.

Filmin çekimlerine 13 Ekim'de başlayacaklarını anlatan Özakıncı, çekimler öncesinde bölgeyi gezerek hem filmin tanıtımını yaptıklarını hem de deniz kirliliğine dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Özakıncı, daha önce Ege bölgesi ile ilgili "Hadigari Cumhur" ve "Yürü gari İbram" filmlerini çektiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"13 Ekim'de çekimlerine başlayacağımız 'İnaf Gari' filmi de bir Gökova filmi olacak. Film, Bodrum'dan başlayıp Gökova'nın bütün koylarında geçen bir hikayeyi kapsıyor. Denizin dibini temizlemeye karar veren gönüllülerin hikayesini mizahi bir dille anlatacağız. Filmde çok ciddi mesajlar vermeyi hedefliyoruz. Çünkü Gökova'nın dibi kirleniyor. Deniz dibini temizlemeye çıkan gönüllü bir ekip, o kadar çok çöp çıkarıyor ki atıklarla yazdıkları 'İnaf Gari' yazısı uçaktan dahi görünebiliyor filmin sonunda. Biz de düzenlediğimiz etkinliklerle hem filmin tanıtımını yapıyoruz hem de insanlarımızda deniz temizliğine karşı bir bilinç oluşturmaya çalışıyoruz."

Filmde rol alacak bazı oyuncular, atık yağların denizlere verdiği zararı Ege şivesi ile anlattı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deniz Dibinden Çıkarılan Atıklar Şaşırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement