Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Açıklaması

TCG Büyükada'nın Aden Körfezi, Arap Denizi ve Basra Körfezi'ne istinaden liman ziyaretleri ve harekat/eğitim faaliyetleri icra ettiği bildirildi.

04.03.2015 16:38

TCG Büyükada'nın Aden Körfezi, Arap Denizi ve Basra Körfezi'ne istinaden liman ziyaretleri ve harekat/eğitim faaliyetleri icra ettiği bildirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgi notunda, TCG Büyükada'nın Körfez ülkeleri ile ikili ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla 18 Ocak - 15 Nisan'da Aden Körfezi, Arap Denizi ve Basra Körfezi'ne istinaden liman ziyaretleri ve harekat/eğitim faaliyetleri yürüttüğü belirtildi.

Umman'a 25 Şubat - 1 Mart 2015 arasında gerçekleştirilen liman ziyareti kapsamında TCG Büyükada personelince, Umman Vali Yardımcısı, Umman Deniz Kuvvetleri Komutanı, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi ve Türk Silahlı Kuvvetler Ataşesinin ziyaret edildiği bildirildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Kemal Yardımcı ve Tuğamiral Serdar Gündoğdu tarafından gemiye ziyaret gerçekleştirildiği vurgulandı.

Ayrıca TCG Turgutreis'in 8 Ocak - 22 Mart'ta, Akdeniz ve Karadeniz'de NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2) görevine iştirakte bulunduğu, bu kapsamda 27 Şubat - 1 Mart'ta Yunanistan Pire'ye liman ziyareti gerçekleştirildiği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement