Denizbank Tarım Sohbetleri" - Son Dakika
Ekonomi

Denizbank Tarım Sohbetleri"

DenizBank Üretici Kartı 10'ncu yıl etkinlikleri çerçevesinde Düzce'de "Tayfun Talipoğlu – DenizBank Tarım Sohbetleri” toplantısı gerçekleştirildi.

25.06.2014 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DenizBank Üretici Kartı 10'ncu yıl etkinlikleri çerçevesinde Düzce'de "Tayfun Talipoğlu ile DenizBank Tarım Sohbetleri" toplantısı düzenlendi.

Düzce'deki bir otelde gerçekleştirilen toplantıda Üretici Kart'ın yanı sıra DenizBank'ın tarım alanında yaptığı hizmetler anlatıldı.

Toplantıda konuşan DenizBank İstanbul Anadolu 2 Bölge Müdürü Yasemin Önenç, üreticiler ve tarımsal işletmelerin, finansal hizmet müşterisi konumuna ilk olarak DenizBank tarafından taşındığını söyledi.

Tarım kredilerdeki en temel farklılıklarının üreticilere ihtiyaç duydukları finansmanı sağlarken tarımsal faaliyetlerine ve gelir elde etme periyotlarına göre ödeme takvimini belirlemek olduğunu aktaran Önenç, "Bankamız, özel bankalar arasında tarım sektörüne en fazla kredi kullandıran banka konumunda olup, müşteri sayımız 750 bini, Türkiye genelinde sektöre kullandırdığımız kredilerin büyüklüğü ise 3,5 milyar lirayı aştı. Özel bankalar arasındaki pazar payımız yüzde 25. Bu performansla özel bankalar arasında açık ara pazar lideriyiz. 10 yılı aşkın süredir devam eden tarım yolculuğumuzda edindiğimiz tecrübe ile bölgelere özel değerlendirme yapabiliyoruz" diye konuştu.

Önenç, tarım sektörünün ihtiyaçlarına özel olarak tasarladıkları ve Türkiye'de bir ilk olarak hayata geçirdikleri "Üretici Kart" ile 450 bini aşkın üreticiye 12 bin üye iş yerinde tarımsal girdi alımlarında avantaj sağladıklarına vurgu yaparak, "Üretici Kart'ın 10. yılını da çiftçilerimizle kutluyoruz. Üretici Kart, kendi segmentindeki ilk kart olarak ve rakiplerinden üstün özellikleriyle farklılaşan yapısıyla tarımsal üreticilerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edecek" dedi.

İstanbul Anadolu 2 Bölgesi'nde her 100 kilometrede bulunan 4 şube, toplamda 12 adet şube ve ziraat mühendislerinden oluşan 30 kişilik uzman ekiple tüm üreticilere amatör ruhla profesyonel hizmet verdiklerini dile getiren Önenç, şöyle konuştu:

"Bölgemizde tarımsal örgüt ve birliklerin büyük katkısı ile 30 binin üzerinde  üreticimize ulaştık. Çiftçimizin sadece tarımsal kredi ihtiyacına değil tüm bankacılık ihtiyaçlarına cevap vermekteyiz. Çiftçilerimizin mevduatına en rekabetçi fiyatlamayı yaparken, TMO, yağlı tohumlar, süt ürün bedeli ve hatta desteklemelerini de en hızlı şekilde ulaştırmaktayız. Her üreticiyi bankamızın tarımsal ürün ve hizmetleriyle buluşturmak hedefi ile yola çıktık."

Toplantıda konuşan Tayfun Talipoğlu ise çiftçiliğin Düzce için önemine işaret ederek, "Destek Deniz'den, bereketi topraktan. Bilimsellikten uzaklaşmayalım. Topraklarımızı elden çıkarmayalım. Yoksa kendi topraklarımızda amele olarak kalırız" şeklinde konuştu.

Verilen bilgilere göre, DenizBank'ın Petrol Ofisi ile 2006'dan beri sürdürdüğü kampanya çerçevesinde üreticiler, anlaşmalı bayilerinden Üretici Kartları ile 5 ay vadeli ve faizsiz akaryakıt alabiliyor.

Üretici Kart'ın 10. yılı kapsamında bu sene de üreticilere 10 adet Tümosan marka traktör hediye eden Denizbank, kampanya sonucunda Üretici Kart'ını kullanan üreticiler arasında yapılacak MPİ çekilişi ile kazanan talihliler, Tümosan marka traktöre sahip olacak. - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Denizbank Tarım Sohbetleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement