Biriktirdiği Para Selde Kaybolan Kişiye Yardım Eli - Son Dakika
Yerel

Biriktirdiği Para Selde Kaybolan Kişiye Yardım Eli

Biriktirdiği Para Selde Kaybolan Kişiye Yardım Eli

Honaz ilçesinde torununun kalp ameliyatı için biriktirdiği 3 bin lirayı sel sularına kaptıran Hatice Bodur'a nakdi yardım yapıldı.

07.06.2014 16:43  Güncelleme: 11:10

Denizli'de, torununun kalp ameliyatı için biriktirdiği 3 bin lirayı sel sularına kaptıran 55 yaşındaki Hatice Bodur'a yardım eli uzandı.

Honaz ilçesine bağlı Kızılyer Mahallesi'nde önceki gün etkili olan sağanakta yalnız yaşadığı ev hasar gören Bodur'a, Honaz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Honaz Belediyesince ayni ve nakdi yardımda bulundu.

Belediye ekipleri ayrıca Bodur'un evinde temizlik çalışması yaptı.

Hatice Bodur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, torununun rahatsızlığı nedeniyle tedavi sürecinde kullanılmak üzere bir süreden beri para biriktirdiğini söyledi.

İlçede iki gün önce meydana gelen sel sırasında evinin içinin suyla dolduğunu komşularının uyarısıyla evi terk etmek istediği sırada torunlarının odada uyuduğunu hatırlayarak dışarı çıkarmaya çalıştığını ifade eden Bodur, bu sırada biriktirdiği paranın da sel sularına kapıldığını bildirdi.

Oğlunun işsiz olduğunu, bu nedenle hasta olan torununun tedavi masraflarını kendisinin karşılamaya çalıştığını aktaran Bodur, şunları kaydetti:

"Canımızı kurtardığımıza şükrediyoruz. O gün de kiraz toplamaya gidecektim, sabah kalktım bakkaldan ekmek aldım. Baktım yağmur yağıyor, böyle havada kiraz toplanmaz diyerek yattım. Komşuların haber vermesiyle uyandım. Torunlarımla birlikte evin içine giren sudan kendimizi zor kurtardık. Sağ olsunlar selden sonra yardım ettiler. Honaz'dan kaymakamlık para verdi, şahıslar da yardım ediyor. Belediye eşya, giyecek, yiyecek yardımında bulundu."

Bodur ayrıca torunu Hatice'nin tedavisi için de hayırseverlerden destek beklediklerini bildirdi.

Türk Kızılayı Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Veli Aytuğ ve Şube Müdürü Akgül Bardakçı da aileye gıda yadrdımında bulundu.

Honaz ilçesinde 5 Haziran'da meydana gelen sel nedeniyle çok sayıda ev ile tarım arazileri hasar görmüş, Hatice Bodur'un kalp rahatsızlığı bulunan torununun tedavisi için biriktirdiği 3 bin lira da sel sularına kapılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Biriktirdiği Para Selde Kaybolan Kişiye Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement