Denizli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Denizli'den Kısa Kısa

Merkezefendi Belediyesi, Sümer Mahallesi'nde pazaryeri, halı saha ve park alanından oluşacak kompleks inşaatını başlattı.

04.03.2016 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezefendi Belediyesi, Sümer Mahallesi'nde pazaryeri, halı saha ve park alanından oluşacak kompleks inşaatını başlattı.

Belediyenin yaklaşık 4 bin metrekare alan üzerinde inşasını başlattığı projede bin 750 metrekare kapalı pazaryeri, 2 bin 250 metrekarelik alanda da halı saha ve park yapılacak.

Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, kompleks ile bölge halkının önemli bir ihtiyacının karşılanacağını belirtti.

Mahalle halkının kışın çamurda, yazın ise toz ve sıcakta zorluk çektiğini dile getiren Subaşıoğlu, "Vatandaşlar için mahalle halkına pazaryeri sözü vermiştik. Uzun süren uğraşıların ardından bu yeri temin ettik. Bu sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Mahallemiz için çok önemli bir tesisi Sümer Mahallesi halkına kazandıracağız. Aynı yerde halı saha ve parkımız da olacak. Pazaryeri, sağlık ve güvenlik açısından her türlü konfora sahip olacak. Halı sahamızda ve parkımızda çocuklarımız ve mahalle sakinlerimiz iyi vakit geçirebilecek. Hedefimiz gerek sosyal gerekse yapısal projelerle en iyi hizmeti sunmak ve daha iyi bir Merkezefendi'yi inşa etmek" dedi.

- Eğitim Bilişim Ağı anlatıldı

Denizli'de, FATİH Projesi kapsamında tablet dağıtılan ve akıllı tahta kurulumu gerçekleştirilmiş olan okullarda, öğretmen ve öğrencilere dosyalarını saklayabilecekleri ve istedikleri an birbirleriyle paylaşabilecekleri, Milli Eğitim Bakanlığınca geliştirilen uzaktan eğitim platformu Eğitim Bilişim Ağı (EBA) tanıtıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesinde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, yarının yöneticilerinin FATİH Projesi ile çağı yakalayarak yetiştiğini, "Asımın Nesli" bir gençlik olduğunu belirtti.

Öğrencilere çok çalışmaları, çok kitap okumaları ve kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söyleyen Oğuz, "İlimizde 3 bin 68 öğretmen ve 13 bin 270 öğrenci olmak üzere toplam 16 bin 338 tablet bilgisayar dağıtıldı. Öğrencilerin bu portaldan azami derece istifade ederek başarılarına katkı sağlamak parmaklarının ucunda. EBA, 7 gün 24 saat ücretsiz gece gündüz, tatilde, istedikleri yer ve mekanda bilgi ve teknolojiye ulaşmalarını mümkün kılan emsalsiz bir portal" dedi.

Özel yurtlarda elektronik dönem başladı

Denizli'de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaöğretim ve yükseköğretim özel öğrenci yurtlarının yöneticilerine, E-YURT modülüne geçişle ilgili bilgi verdi.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ek Bina toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, tertip, düzen, yeme-içme ve mevzuatlar doğrultusundaki idari işlemlerin kanun ve yönetmeliklere uygun olması gerektiğini belirtti.

Denizli'deki yurtlara herkes tarafından gıpta ile bakılması için yöneticilerden destek isteyen Oğuz, Denizli'de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren 111 yükseköğretim ve ortaöğretim özel öğrenci yurdunda yaklaşık 3 bin 555 öğrencinin barındığını, 2016 Mart ayı itibari ile E-YURT modülüne geçen bu özel yurtların artık iş ve işlemleri ile kayıtlarının tutulmasını online gerçekleştireceğini kaydetti.

- Yeşilyurt kapalı pazaryeri

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ilçeye kazandırılan kapalı pazaryerleriyle hem esnafın hem de vatandaşın yüzünün güldüğünü söyledi.

Subaşıoğlu, geçen aylarda hizmete açılan Yeşilyurt Kapalı pazaryerini gezerek, esnafla sohbet etti.

İlçeye kazandırılan kapalı pazaryerleriyle hem esnafın hem de vatandaşın yüzü güldüğünü ifade eden Subaşıoğlu, "Belediyemiz tarafından ilçemize kazandırılan pazaryerlerinden biri olan Yeşilyurt kapalı pazaryeri bin 750 metrekare alana yapıldı. 8 işyeri ile 90 müstahsilin hizmet verdiği pazaryerinde aynı kurban kesim alanı da yer alıyor. Artık Merkezefendililer mahallelerinde bulunan kapalı pazaryerinde alışverişlerini daha rahat bir şekilde yapabiliyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement