Denizli Tuğgeneralle Birlikte 52 Kişi Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Denizli Tuğgeneralle Birlikte 52 Kişi Tutuklandı

Denizli Tuğgeneralle Birlikte 52 Kişi Tutuklandı

Tuğgeneralle birlikte 52 kişi tutuklandıDENİZLİ'de 'darbe girişimi' kapsamında adliyeye sevk edilen 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır ile birlikte 52 rütbeli asker tutuklandı.

17.07.2016 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tuğgeneralle birlikte 52 kişi tutuklandı

DENİZLİ'de 'darbe girişimi' kapsamında adliyeye sevk edilen 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır ile birlikte 52 rütbeli asker tutuklandı.

Darbe girişimi kapsamında yapılan soruşturma kapsamında Denizli'deki subay ve astsubaylardan olaşan 105 rütbeli asker gözaltına alınmıştı. Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan işlemlerinin ardından 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır ile birlikte 58 rütbeli asker adliyeye sevk edildi. Önce savcılara ifade veren askeri personel daha sonra tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Özbakır ile subay ve astsubaylardan oluşan 52 askeri personel, tutuklandı. 6 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanan askerler otobüsle İzmir'e gönderildi. Gözaltındaki diğer askeri personelin adliyeye sevk edilmesi işlemleri ise sürüyor.

"BİRLİKLERİ GERİ ÇEK"

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından Denizli Valisi Ahmet Altıparmak'ın 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'ı telefonla arayarak birliklerini geri çekmesini istediği, ancak Özbakır'ın kabul etmediği ileri sürüldü. Denizli'de 11. Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı Söke'deki birlikten 70 komandonun darbe girişiminden 2 gün önce tatbikat diye geldikleri öğrenildi.

DARBEYE KARŞI OTOBÜSLER ÜCRETSİZ

Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüsler askeri darbeye karşı tepki vermek isteyen halk için cumartesi günü ücretsiz sefer yaptı. Ücretsiz otobüs uygulamasının pazar günü de devam edeceği açıklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli Tuğgeneralle Birlikte 52 Kişi Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement