Derinkuyu'da Kuru Fasülye Borsası Hakkında Bilgi Verildi - Son Dakika
Yerel

Derinkuyu'da Kuru Fasülye Borsası Hakkında Bilgi Verildi

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde, Kuru Fasulye Borsası ile ilgili bilgi verildi.

08.05.2015 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde, Kuru Fasulye Borsası ile ilgili bilgi verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün salonunda düzenlenen toplantıda, Kuru Fasulye Borsasının kurulması, işleyişi ve ürünlerin kalite ve değeri konuşuldu.

Bir konuşma yapan Derinkuyu Kaymakamı Selman Kibaroğlu, Derinkuyu Kuru Fasulye Borsasının hem tüccarın, hem de satıcının menfaatine olduğunu belirterek, "Borsaya emniyet sibobu görevi düşüyor. Borsanın kuruluşunda bir kısım sıkıntılar oldu ancak çiftçilerimiz çok faydasını görecek" dedi.

Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı da Kuru Fasulye Borsası için 2 işyerini tahsis ettiklerini dile getirirek, üreticilerin ürünlerinin değerini bulacağını ümit ettiklerini söyledi.

Toplantının ardından katılımcılar, Üzümlü Kilisesi'ni ziyaret etti.

Toplantıya, Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Borsa Sekreteri Uğur Aydoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Gürol Çetin, Şube Müdürü Asım Baş, Konya Ticaret Borsası Analiz Yetkilisi Uğur Aköz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Şahin, İlçe Ziraat Odası Başkanı Ömer Yılmaz, köy muhtarları, üreticiler ve tüccarlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Derinkuyu'da Kuru Fasülye Borsası Hakkında Bilgi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement