Dünyada Mescid-i Aksa'ya Yapılan Saldırılara Tepkiler Büyüyor - Son Dakika
Güncel

Dünyada Mescid-i Aksa'ya Yapılan Saldırılara Tepkiler Büyüyor

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri dünyanın farklı ülkelerinde protesto edildi.

07.11.2014 18:29  Güncelleme: 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran, Lübnan, Ürdün ve Türkiye'de İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri protesto edildi.

Batı Şeria'da Ramallah'la Kudüs arasında bulunan Kalendiye askeri kontrol noktasında, İsrail askerleri Filistinli göstericilere müdahale etti. Gözyaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermilerin de kullanıldığı müdahale sırasında, plastik mermilerin isabet ettiği 15 kişi yaralandı, onlarca kişi de atılan gazdan etkilendi. Filistinli göstericiler de, İsrail askerlerine taş ve molotof kokteyli atarak karşılık verdi.

Öte yandan Filistin emniyet güçleri, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etmek için Nablus ve El Halil kentlerinde düzenlenen yürüyüşlere müdahale etti.

20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Filistin emniyet güçleri, Hamas'ın Nablus kentinde düzenlediği yürüyüşe göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Gösteriye katılanları coplayan polis, yaklaşık 20 kişiyi gözaltına aldı. Filistin polisi, El-Halil kentinde de İsrail polisinin bulunduğu noktaya doğru düzenlenen yürüyüşe engel oldu.

İRAN

İran'ın başkenti Tahran'da binlerce kişi Cuma namazının ardından Filistin'e destek ve İsrail'i kınama gösterisi düzenledi.

Tahran Üniversitesinde kılınan namaz sonrası Filistin Meydanı'na kadar yürüyen göstericiler, İsrail'in cinayetlerinin arkasında, Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği'nin dolaylı, ABD'nin ise doğrudan desteklerinin olduğunu ifade eden sloganların yanı sıra, "Kahrolsun İsrail", "Kahrolsun Amerika" ve İslam dünyasının sessizliğini kınayan "İsrail zulmüne sessiz kalmak İslam'a ihanettir" pankartları taşıdı.

Ayetullah Ahmed Hatemi cuma hutbesinde, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını kınayarak, "Siyonistlerle ve siyonistlerin cinayetleriyle mücadelede tek yol, İmam Humeyni'nin ifadesiyle "bölgede var olan bu kanser tümörünü tarih sahnesinden silmektir" dedi.

Tahran Üniversitesi'nde kılınan cuma namazında hutbe okuyan Hatemi, "Bazı Arap yöneticiler, Siyonist rejimi bu vahşi saldırısından dolayı sadece dil ucuyla kınadılar. Bu da göstermeliktir" diye konuştu.

LÜBNAN

Lübnan'daki Filistinli mülteciler, başkent Beyrut'ta "Mescid-i Aksa ve Kudüs'e destek" gösterisi düzenlendi.

Ülkedeki Hamas, Fetih ve İslami Cihad Hareketi'nin çağrısı üzerine, başkent Beyrut'taki Burc el-Baracne Kampı'nda toplanan Filistinli mülteciler, İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını protesto etti. Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, "Mescid-i Aksa ve Kudüs'ü unutmayacağız" yazılı pankart açtı.

ÜRDÜN

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri Ürdün'ün farklı kentlerinde düzenlenen gösterilerde protesto edildi. Gösterilerde İsrail'in Amman Büyükelçisinin sınır dışı edilmesi çağrısı yapıldı. Başkent Aman'daki El- Hüseyni Camisi önünde Cuma namazı sonrası düzenlenen protestoda ise yüzlerce Ürdünlü bir araya gelerek Mescid-i Aksa ile dayanışma yürüyüşü gerçekleştirdi.

TÜRKİYE

Başkent Ankara'da ise Cuma namazı çıkışı Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nin avlusunda toplanan bir grup, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınını protesto etti.

Kendilerine "Müslümanlarla Dayanışma Platformu" adını veren grup üyeleri, namazın ardından cami avlusunda bir araya geldi. Platform adına açıklama yapan Emrullah Ayan, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya postalları ile girdiklerini belirterek İsrail'in saldırılarını gittikçe artırarak Müslümanların tepkilerini ölçtüğünü söyledi.

İstanbul'da Filistin Halkıyla Dayanışma Platformu öncülüğünde bir araya gelen grup, İsrail'i protesto etti.

Cuma namazı sonrası Fatih Camisi önünde toplanan çok sayıda vatandaş, "Mescid-i Aksa onurumuzdur", "Filistin halkı yalnız değildir" yazılı pankartlar taşıdı.

Filistin ve Türk bayrağı taşıyan gruptakiler, "Kanımız aksa da zafer İslam'ındır", "Kanımız, canımız feda olsun Aksa'ya", "Kahrolsun İsrail" sloganları atarak, tekbir getirdi.


Dünyada Mescid-i Aksa\'ya Yapılan Saldırılara Tepkiler Büyüyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünyada Mescid-i Aksa'ya Yapılan Saldırılara Tepkiler Büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • reis: Yahudiler için yaşasın cehennem Allahın laneti İsrail ve amerikanın üzerinde olsun lanetli kâfirler 14 0 Yanıtla
  • ahmet demir: Türkiye filistinle ne alakası var 2 9 Yanıtla
  • yepege: İşide destek verenler buda size kapak olsun 4 6 Yanıtla
  • mirbeg2: HAYDI ISIT SENI GÖREYIM KOCUM:BU ISRAILE BIR DERS VER: ONLARINDA BASINI KES KADINLARINI SAT:AMA BU ZAVALI YEZIDILERE BENZEMEZLER:TEK TEK YAKALARLAR SIZI GÖ:::: SIRINGAYLA KAN ALIRLAR VE KACACAK DELIK BULAMASINIZ BENDEN SÖYLEMESI:::: 4 3 Yanıtla
  • ABDİ: kertenkele dizisinde üçkağıtçı bir adam peşindeki mafya babasından saklanmak için hoca kılığına girdi sanki adam cami de alkol yada esrar içmiş gibi herkesden tepki gördü hadi bakalım israil askerleri botlarla silahlarla içeri girdi kutsal kitabımıza kadar saldırıya uğradı hadi görelim bakalım erkekliğinizi şu israil kafirlerinin cezasını nasıl vereceksiniz 6 1 Yanıtla
  • tnt: russya ne yaptı. . kırımda referandum. . ne oldu kırım oldu rusya. . israil vaktiyle arap topraklarında nüfus arttırıp toprak alıpta bm nin desteği ile referandumla kurulmadımı? türkleri kürtleri gönderelim otarafa yaptıralım referandım bağlayalım türkiyeye bakalım ne olacak?? bence bunu çalışmak lazım liderlerin bunu okuması lazım. islam islam diye diye ne islamı algı kaldı ne örf ne adet. . ALLAH acısın bizlere akıl dilenelim yaratandan. . 6 0 Yanıtla
  • cihan: Eğer Pkk saldırsaydı şimdiye kürtlere en faşist müdahelelerini yapmıştınız konu işid olunca altına edionuz tırkolar 3 2 Yanıtla
  • mirbeg2: KIMSE YANLIS ANLAMASIN:ISRAIL IN ARAPLARA ZÜLMÜNÜ GÖRDÜKCE ALMANLARI DAHA COK SEVDIM: ISIDIN ARAP SOYSUZLARININ KÜRTLERE VE MAZLUMLARA YAPTIGI ZÜLMÜ GÖRDÜKCE ISRAILI DAHA COK SEVDIM: ZALIMLER ICIN YASASIN CEHENEM: 2 2 Yanıtla
  • yorumcu: ışidi gönderin mescidi aksayı korusun niye gitmiyorlar 4 0 Yanıtla
  • vay: hem laf icrahat yok israil biz istemesekte tamamen filistinlileri ordan cıkarcaklar bu belli kınayanlar 5 6 ülkeyi gecmıyo biz kendi icimzide bölunmusuz o iş bitti allah yardımcıları olsun adamlar dünyayı sallamıyorlar yöneten bir cok zengin onlardan yanı 1 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement