Develi'de Rabia Parkı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Develi'de Rabia Parkı Açıldı

Develi\'de Rabia Parkı Açıldı

Kayseri'nin Develi ilçesinde Mısır'daki demokrasi yanlısı direnişinin 100'üncü gününde Rabia parkı açıldı.

10.10.2013 11:21  Güncelleme: 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Develi Belediyesi tarafından Aşık Seyrani Mahallesi'ne yapılan parka, belediye meclisinin Ekim ayı toplantısında, AK Parti ve MHP'li Meclis üyelerinin ortak kararı ile Rabiatül Adeviyye adının verilmesi kararlaştırıldı. Parkın açılışı da, bugün, Mısır'daki Rabia Parkı'nda bulunan demokrasi yanlılarının direnişinin 100'üncü gününde, Sabah Namazı sonrasında yapıldı. Rabia parkının açılışına Belediye Başkanı Recep Özkan, Belediye Meclis üyeleri, Parka 'Rabia' adının verilmesi talebinde bulunan 20 sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tüm dünyada hızla yayılan Rabia işareti Develi Rabiatül Adeviyye Parkının açılışında da ortak sembol oldu. Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, parkın açılışında yaptığı konuşmada, "Belediye Meclisimizin Ekim ayı olağan toplantısında Halkımızdan gelen 500'e yakın imzanın yanı sıra, yoğun talep üzerine Belediye Meclisimiz talebe ilgisiz kalamazdı bu parkın adının Rabiatül Adeviyye Parkı olması yönündeki talebi kabul etti." dedi.

Develi'deki Rabia Parkı açılışı Mısırdaki demokrasi yanlılarına destek ve dünyadaki zulümlerin sona ermesi için dualar sonrası çay ve simit ikramı ile sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Develi'de Rabia Parkı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement