Devir Teslim Töreninde "Kardeşim" Vurgusu - Son Dakika
Güncel

Devir Teslim Töreninde "Kardeşim" Vurgusu

Yeni kabinede sürpriz bir şekilde yer almayan Emrullah İşler "kardeşim" vurgusunun yapıldığı törende görevini Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'a devretti.

29.08.2014 16:35

Yeni kabinede sürpriz bir şekilde yer almayan Emrullah İşler "kardeşim" vurgusunun yapıldığı törende görevini Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'a devretti.

Yeni kabinede sürpriz bir şekilde yer almayan Emrullah İşler ilk açıklamasını yaptı. Başbakan Yardımcılığı görevini Numan Kurtulmuş'a devreden İşler, "Ben 61. Hükümette 25 Aralık günü görev almıştım. Bu görev getirilmiştim ve Erdoğan'ın Başbakanlığından yardımcılık yapma şerefine nail olduk. Bundan dolayı bahtiyarım. Başbakanımız, bir dava lideridir. AK Parti Türkiye'de çok büyük icraatlara imza attık. Bu süreçte her kademede görev yaptık. Doğrusu bu bakımdan kendimi bahtiyar hissediyorum. Biz bu makamların geçici olduğuna inanıyoruz. Önemli olan gök kubbede hoş sada bırakmaktır. Onurla, şerefle devraldığım görevi yine aynı şekilde, kardeşim Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Bey'e devrediyorum, bunun mutluluğunu yaşıyorum. Öncelikle bu görev esnasında bana katlanan aileme ve tüm çalışma arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Bugün ayrıca mutlu olduğumu ifade ediyorum. Bunun sebebi, alnı açık bir şekilde görevi teslim ediyorum. İkincisi Numan Bey'e bu görevi teslim etmek büyük mutluluk veriyor. Kendisine hayırlı uğurlu olsun diliyorum" dedi.

-"TÜRKİYE GERÇEKTEN ÖNEMLİ BİR VİRAJDAN GEÇİYOR"-

Kurtulmuş ise şunları kaydetti:

"Bugün Emrullah İşler kardeşimden görevi devraldığım için çok mutluyum. Çok uzun bir dostluğumuz ve arkadaşlığımız var. Görev süresince her haliyle makamını layıkıyla doldurmuş olan arkadaşlarımızdan birisidir. Makamlar gelip geçicidir. Nihayetinde Allahü tealanın takdiridir. Hiçbirimiz bu makamlarda kalıcı değiliz. Önemli olan Allah'ın rızasını kazanmaktır. Türkiye gerçekten önemli bir virajdan geçiyor. 62. Hükümet çok büyük sorumluluk altında. Yeni Türkiye yolunda adımlarını kararlılıkla atacaktır. Başta yeni bir anayasal reform ihtiyacı, çözüm sürecinin tamamlanması ihtiyacı, ekonomik gücü arttırma ihtiyacı ve Türkiye'nin etrafındaki bütün bu karmaşanın sona ermesi ihtiyacı vardır. Yeni Türkiye'nin inşaası sürecinin en kısada tamamlanması gerekiyor. Bu sebeple hızlı adımlarla bu yolda ilerleyeceğiz. Aslında içinde yaşadığımız bu dönem gerçekten hayati öneme sahip bir dönem. Allah yüz akıyla çalışmayı nasip etsin. İnşallah başarılı oluruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Devir Teslim Töreninde 'Kardeşim' Vurgusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement