Devlet Halk Dansları Topluluğu'ndan Muhteşem Performans - Son Dakika
Yerel

Devlet Halk Dansları Topluluğu'ndan Muhteşem Performans

Devlet Halk Dansları Topluluğu\'ndan Muhteşem Performans

13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Mezitli Belediyesi’nin ev sahipliğinde sahneye çıkan Devlet Halk Dansları Topluluğu, Mersinli sanatseverlere muhteşem bir gösteri sundu.

05.06.2014 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Mezitli Belediyesi'nin ev sahipliğinde sahneye çıkan Devlet Halk Dansları Topluluğu, Mersinli sanatseverlere muhteşem bir gösteri sundu.

Merkez Mezitli ilçesindeki Tarihi Soli Pompeiopolis Antik Kenti sahilindeki konser alanında sahne alan Devlet Halk Dansları Topluluğu ve Türk Halk Müziği sanatçıları Yeşim Karaibrahimoğlu ve Sıtkı Akın'ın performansını izleyiciler ayakta alkışladı. Anadolu yörelerine ait halk oyunları ve türkülerle sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatan sanatçıların gösterisini, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Gösteri öncesinde bir konuşma yapan Festival Sanat Danışmanı Remzi Buharalı, festivale destek veren sivil toplum örgütü ve kamu kurumlarına teşekkür etti.

Buharalı'nın ardından konuşan Mezitli Belediye Başkanı Tarhan da, "40 yıllık geçmişi olan ve ülkemizi en üst seviyede temsil eden Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun Mezitli'de bizimle olmalarından ve onları ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Daha önce de zevkle izlediğim bir topluluk. Bu gece burada halkımızla birlikte bu muhteşem gösteriyi izlemenin keyfini yaşıyorum. Geçtiğimiz günlerde 19 Mayıs Gençlik Haftası dolayısıyla yine burada bir gençlik konseri vermeyi planlamıştık fakat Soma'da meydana gelen maden kazası nedeniyle konseri ve birçok etkinliği iptal ettik. Bu vesileyle Soma'da yaşamlarını yitirenleri bir kez daha rahmetle anıyorum. 21-22 Haziran'da yine burada 5.'sini gerçekleştireceğimiz Güneş Festivali etkinliklerimizde birinci gün Devlet Opera ve Balesi'nin senfonik Neşet Ertaş konseri, 2. gün Sertap Erener konseriyle sizlerle olacağız. Ben Devlet Halk Dansları Topluluğumuza ve Türk Halk Müziği sanatçılarımıza bizimle oldukları için teşekkür ediyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Devlet Halk Dansları Topluluğu'ndan Muhteşem Performans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement