Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni'nden Suç Duyurusu - Son Dakika
Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni'nden Suç Duyurusu

Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik, oyuncu Fırat Tanış'ın kendisine Twitter üzerinden "hakaret" ettiği gerekçesiyle, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

15.07.2015 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik, oyuncu Fırat Tanış'ın kendisine Twitter üzerinden "hakaret" ettiği gerekçesiyle, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Dilekçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın spor ve sanat dünyasından isimlere verdiği iftarın ardından Tanış'ın, Twitter üzerinden kendisine hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğunu belirten Birecik, savcılığa başvurdu.

Nejat Birecik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, suç duyurusunu basın savcılığına yaptığını ifade ederek, devlet çatısı altında çalışan tüm sanatçılar adına, suç duyurusunda bulunduğunu aktardı.

Tanış'ın sosyal medyada hakarete varan paylaşımlarda bulunduğunu dile getiren Birecik, şunları kaydetti:

"Hakaret edilmekte ve kirletilmekte olan karede Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı 'Neşe Dert Aşk' adlı oyunumuza davet ediyordum. Bu, kurumumuzun iletişim ve restorasyon çalışmasının bir parçasıdır. Kendisi, devletimizin başıdır ve aynı zamanda cumhurumuzun başkanıdır. Davetimizden kendisi de çok memnun oldu. Bu sürece bir zeval gelsin istemiyorum. Günün her saatinde, beni çağırdığı her yere giderim. İntikal sürem, trafik elverdiği kadardır. Bu da teferruattır. Bakanlığımız ve Devlet Tiyatrosu olarak yürüttüğümüz çalışmaların ön plana çıkmasını ve yaptığımız güzel işlerle anılmayı isteriz."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni'nden Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement