Devrek Belediyesinden Kadınlara Yönelik Meslek Edindirme Kursu - Son Dakika
Yerel

Devrek Belediyesinden Kadınlara Yönelik Meslek Edindirme Kursu

Devrek Belediyesinden Kadınlara Yönelik Meslek Edindirme Kursu

Devrek Belediyesi’nin katkılarıyla, kadınlara yönelik meslek edindirme kursu açıldıZonguldak’ın Devrek ilçesinde belediyenin katkılarıyla ilçede yaşayan hanımlara yönelik meslek edindirme kursu açıldı.

17.03.2015 16:27

Devrek Belediyesi'nin katkılarıyla, kadınlara yönelik meslek edindirme kursu açıldı

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde belediyenin katkılarıyla ilçede yaşayan hanımlara yönelik meslek edindirme kursu açıldı. 'İpek Koza Levhacılığı' adı altında düzenlenen ve Meral Evcin Özdemir tarafından meclis salonunda açılan kurs büyük ilgi gördü. Kurs hakkında bilgi veren Özdemir, "Osmanlı döneminde halkın rahatlıkla uyguladığı bir sanat olan Koza levhaları, günümüzde unutulmaya yüz tutmuş sanatların tekrar öğretilerek kazandırılması kararıyla bu konuda yeterli donanım ve bilgi sahibi sanatçılar tarafından sürdürülmekte ve öğretilmektedir. Eski zamanlarda ipek kumaşlar ve ipek kadifelerle birlikte kullanılan kozalar, evlerin en güzel köşelerinde; bir aile fotoğrafının etrafında, ya da askere giden nişanlısının resmini süslemiştir. Bir dönem genç kızların, kadınların aile bütçesine katkı sağlamış; Bir teneke yağ karşılığı bir koza levhası yapılmış ya da çeyizine kendi elleri ve duygularıyla nakşetmiştir. Günümüzde ise aksesuardan, ev mefruşatına, giyimden sanatsal ürünlere her yerde karşımıza çıkıyor. Bizde Devrek Belediyesi'nin katkılarıyla açılan bu kursumuzda Devrekli hanımlara bu güzide sanatı öğreterek hem meslek edinmelerini sağlayacağız hem de aile bütçelerine katkıda bulunabilecekleri bir sanat elde etmelerine destek vereceğiz. Yaklaşık bir hafta sürecek olan kursumuza ilgi oldukça yoğun ve kursiyerlerimizin en kısa sürede de bu işin hakkını vereceklerine inanıyorum" diye konuştu.

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ise, "Devrekli bayanlarımızın isteği üzerine belediyemizin katkıları ile meslek edindirme kursu açtık ve ilçemizde ilk defa bu türden bir kurs hayata geçiriliyor. Ben inanıyorum ki bu kurs bittiği zaman burada eğitim gören arkadaşlarımız birer meslek sahibi olarak buradan ayrılacaklar kursa eğitimci olarak katılan Meral Evcin Özdemir, yardımcısına ve katılımcılara başarılar diliyorum" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Devrek Belediyesinden Kadınlara Yönelik Meslek Edindirme Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement