Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- (Geniş Haber) CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "VİRA BİSMİLLAH" DEDİHaber: Özgür ALTUNCU / İstanbul DHACumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sarıyer'de Balıkçılarla birlikte "Vira Bismillah" dedi.

27.11.2016 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- (Geniş Haber) CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "VİRA BİSMİLLAH" DEDİ

Haber: Özgür ALTUNCU/ İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sarıyer'de Balıkçılarla birlikte "Vira Bismillah" dedi.

Tarabya Köşkü'nden çıkıp Kalender Orduevi önünden balıkçı teknesine binen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarıyer açıklarında avlanan balıkçılara eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bulunduğu teknenin kaptan köşküne geçerek telsizden avlanan teknelere, "Cumhurbaşkanı kardeşiniz sizlere sesleniyor. Rastgele olsun, kazancınız bol olsun, geleceğiniz aydınlık olsun" şeklinde anons yaptı.

Kendisine el sallayan balıkçılara karşılık veren Erdoğan, balık avının tüm aşamalarını güverteden takip etti. Erdoğan, Tarabya Sahili'ne dönüşte, balıkçılarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Yakaşık 1 saat balıkçılara eşlik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saat 14.00 sıralarında Tarabya Köşkü'ne döndü.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekneye binmesi

-Kaptan köşkünden telsizle anons yapması

-Balıkçılara el sallaması

-Balık avını güverteden izlemesi

-Tarabya'ya dönmesi

-Balıkçılarla hatıra fotoğrafı çektirmesi

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın balıkcılarla çektirdiği fotoğraf

27.11.2016 - 16.09 - Haber Kodu : 161127084

dhafeed

================================

2- (Geniş Haber) CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BALIK AVI DÖNÜŞÜ KONUŞTU

Haber: Özgür ALTUNCU/ İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan balık avı dönüşünde Tarabya sahilde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tarabya Körfezi'nde gırgır tekneleriyle ağ atan balıkçılarla bir araya geldiklerini söyleyen, Erdoğan, "Biz de buradaki komşularımız, özellikle Garipçe balıkçılarıyla, bir yerde de bir akrabalık oluştu, onlarla beraber olalım dedik. Aslında bir haftadır karşı koydaydılar. Bugün de Tarabya'ya geldiler. Onlarla birlikte o heyecanı paylaşalım istedik. O heyecanı paylaştık ve kendilerine bu noktada başarılar diledik" dedi.

"HÜKÜMETİMİZLE PAYLAŞACAĞIM"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gayet güzel, verimli, faydalı bir çalışma; ama ben tabii vatandaşlarıma da özellikle balık yeme noktasındaki bu

kültürü tavsiye ederim. Balığı az yiyoruz. Kendilerinin de ifadesi o. 'Balık az yeniyor, tüketiliyor' diyorlar. 'Aslında bizde balık fiyatları düşük' diyorlar ama halde bu fiyatların arttığını da söylüyorlar. Bunu da özellikle böylece onların dilinden öğrenmiş olduk. Bazı sorunlarını da kendilerinden dinledik. Onu da hükümetimizle paylaşacağım."

Avın iyi geçtiğini belirten Endoğan, "Ama onların kendilerine göre, 'Bazı arkadaşlarınki çok verimliydi. Biraz az oldu ama çok daha bol olduğu günlerimiz oluyor.' dediler" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Erdoğan'ın konuşması

dhafeed

====================================

3- İSRAİL CUMHURBAŞKANI RİVLİN'DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR TELEFONU

Haber: Özgür ALTUNCU/ İstanbul DHA

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, Türkiye'nin İsrail'e gönderdiği yangın söndürme aracı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini iletti. İsrail, ülkenin çeşitli noktalarında çıkan yangınların söndürülebilmesi için Türkiye dahil bazı ülkelerden yardım talebinde bulunmuştu.

====================================

4- ÇOCUKLARI DA KENDİLERİ GİBİ YETİM KALDI

Kendisi de eşi de yetim kalmış, babasız büyümüştü. Yoldan geçerken kaza kurşunuyla ölen 42 Yaşındaki Halil İbrahim Karanfil'in iki çocuğu da yetim kaldı.

Haber: Özgür ALTUNCU - Kamera: İdris TİFTİKCİ/ İstanbul DHA

Şişli'de Cuma akşam meydana gelen soygun sırasında yoldan geçerken boynuna isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Halil İbrahim Karanfil son yolculuğuna uğurlandı. Özel bir şirketten muhasebecilik yapan 42 yaşındaki Karanfil için Kasımpaşa Merkez Camii'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Lütfiye Karanfil, bir yanına oğlu Eyüp Efe'yi diğer yanına da kızı İrem'i alarak eşinin tabutunun başında gözyaşı döktü. "Bak ben sana kimleri getirdim" diyerek tabutu okşayan Lütfiye Karanfil, çocuklarına dönerek, "Cennete gitti baban. Melek oldu baban. Şimdi burada babanıza söz vereceksiniz. Annenizi hiç üzmeyeceksiniz" sözleriyle herkesi duygulandırdı. Eşi ve çocukları güçlükle de olsa ayakta dururken, Halil İbrahim Karanfil'in bazı yakınları tabutu başında baygınlık geçirdi.

ÇOCUKLARI DA YETİM KALDI

Halil İbrahim Karanfil'in hem kendisinin hem de eşi Lütfiye Karanfil'in çocuk yaşta babalarını kaybettikleri ve yetim büyüdükleri, bu yüzden de babalar gününü hiç kutlamadıkları öğrenildi. Halil İbrahim Karanfil ve Lütfiye Karanfil'in çocukları da küçük yaşta yetim kaldı.

KURAN-I KERİM KURSUNDAN DÖNÜYORDU

Halil İbrahim Karanfil, Kur'an-ı Kerim öğrenmek için gittiği kurstan, otomobiliyle evine dönerken Okmeydanı Piyalepaşa Caddesi üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonunu soyan hırsızlarla polis arasında yaşanan çatışma sırasında kurşunun hedefi olmuş, direksiyon başında yaşamını yitirmişti. Karanfil'in kesin ölüm nedeni ve kurşunun kimin silahından çıktığı Adli Tıp raporunun ardından ortaya çıkacak. Doğup büyüdüğü Kasımpaşa'da kalabalık bir cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanan Halil İbrahim Karanfil, Kulaksız Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Cenazeden detay

-Lütfiye Karanfil'in çocuklarıyla birlikte eşinin tabutunun başındaki görüntüsü

-Acılı annenin sözleri

-Cenazede baygınlık geçirenler

-Cenaze namazının kılınması

-Cenazeden detaylar

-Helallik alınması

-Cenazenin götürülmesi

Arşiv Görüntü:

-Akaryakıt istasyonundan detay

-Cenazenin adli tıptan alınması

-Halil İbrahim Karanfil'in eşi Lütfiye Karanfil ile fotoğrafları

26.11.2016 - 16.30 - Haber Kodu : 161126119

26.11.2016 - 04.39 - Haber Kodu : 161126009

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement