Dha Yurt - Suçlamaları Kabul Etmedi, Görgü Tanıkları Teşhis Etti - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt - Suçlamaları Kabul Etmedi, Görgü Tanıkları Teşhis Etti

Dha Yurt - Suçlamaları Kabul Etmedi, Görgü Tanıkları Teşhis Etti

Suçlamaları kabul etmedi, görgü tanıkları teşhis ettiDaha önce de saldırmışMANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, akşam saatlerinde parkta spor yapan 1 çocuk annesi, 4 aylık hamile Ebru Tireli'ye yönelik saldırının ardından bir kişinin gözaltına alınmasıyla yeni ayrıntılarda ortaya çıkmaya başladı.

09.12.2016 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suçlamaları kabul etmedi, görgü tanıkları teşhis etti

Daha önce de saldırmış

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, akşam saatlerinde parkta spor yapan 1 çocuk annesi, 4 aylık hamile Ebru Tireli'ye yönelik saldırının ardından bir kişinin gözaltına alınmasıyla yeni ayrıntılarda ortaya çıkmaya başladı. Babasına ait işyerinde çalışan zanlının isminin M.T. olduğu öğrenildi. Daha önce de başka bir kadına aynı şekilde saldırdığı ileri sürülen M.T., polise verdiği ilk bilgide suçlamaları kabul etmedi. Ancak hem görgü tanıkları M.T.'yi teşhis etti hem de polisin araç üzerinden yaptığı çalışmadan zanlıya ulaşıldı. Bu arada saldırıdan sonra Ebru Tireli ve eşi de, burukta olsa bir sevinç ve sürprizi bir arada yaşadı ve tedavi sırasında bebeklerinin cinsiyetinin kız olduğunu öğrendi.

Ergenekon Mahallesi'nde geçen çarşamba günü yaşanan olayda, 4 aylık hamile olan 32 yaşındaki Ebru Tireli, akşam saatlerinde evinin yakınında bulunan Osman Gazi Parkı'na spor yapmaya gitti. Bu sırada, kırmızı renkli bir otomobilden inen bir erkek, yanına gelip "Bir daha burada yürüyüp, spor yapmayacaksın" diye bağırdı, ayağından çıkardığı ayakkabısıyla genç kadının suratına vurdu. Saldırgan, dengesini yitirince düşerek başını kaldırıma çarpan Tireli'ye yerdeyken tekme de attı. Korkup, gözyaşları döken hamile olduğunu söyleyen Ebru Tireli'nin çığlık atması üzerine saldırgan kaçtı. Ebru Tireli ise olayın ardından yaşadıklarını, "Hamileyim, ne olur vurma' diyerek yalvardım. Ne olduğunu anlamadım. Gözü dönmüş bir şekilde vurmaya devam etti. Yere düştüm, başımı kaldırıma vurdum, bu kez üzerime çıkıp, yüzüme vurmaya devam başladı. Hem küfür ediyor hem de vuruyordu. Bir an bebeğimi kaybettiğimi düşündüm. Sonra birden beni bırakıp kaçtı" şeklinde anlattı.

ÖZEL EKİP KURULDU, ZANLIYI YAKALADI

Turgutlu'daki olay gerek sosyal medyada gerekse de çeşitli platformlarından tepki gördü. Olayın hemen ardından Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç'in talimatıyla kurulan özel ekip çalışmalarına başladı. Özel ekip görgü tanıklarının verdiği bilgiler doğrultusunda sürdürdüğü çalışmada kısa sürede zanlıya ulaştı. M.T. olduğu öğrenilen zanlı dün akyam saatlerinde gözaltına alınıp emniyet müdürlüğüne götürüldü. Burada alınan ilk ifadesinde M.T. suçlamaları kabul etmedi ve saldırıyı kendisinin yapmadığını ileri sürdü. Olay sırasında farklı bir bölgede bulunduğunu anlattı. Ancak buna karşılık polisin araç plakası üzerinden yaptığı araştırmayla ulaştıkları M.T.'yi, olayın görgü tanıklarının da teşhis ettiği açıklandı. Emniyetteki işlemleri süren M.T.'nin daha sonra adliyeye gönderileceği ifade edildi.

DAHA ÖNCE DE SALDIRDI İDDİASI

M.T.'nin gözaltına alınmasından sonra hakkında da oturduğu mahalle sakinlerinden önemli iddialar geldi. M.T.'nin yaklaşık 6 ay önce de yine aynı bölgede yürüyen bir kadına "Burada ne işin var. Çabuk evine git" şeklinde bağırdığı ileri sürüldü. M.T.'nin neden bu şekilde davrandığına yönelik suçlamaları kabul etmediği için önemli bir bilginin bulunmadığı öğrenildi. Ancak polisin ilk araştırmalarına göre, M.T.'nin psikolojik olarak bir sorununun bulunmadığı herhangi bir tedavi de görmediği yönünde tespitler bulunduğunu saptandı.

SALDIRI, BURUK SEVİNÇ YAŞATTI

Bu arada saldırıdan hemen sonra şoka giren yaşadıklarının etkisinden kurtulamayan Ebru Tireli'nin karnına aldığı darbelerden dolayı bebeğinin sağlığı da ilk başlarda merak konusu oldu. Ancak doktorların yaptığı kontrollerde Tireli'nin karnındaki bebeğin cinsiyetinin kız olduğu ortaya çıktı. Doktorlar müjdeli haberi de gece kontrollerde aileye verdi. Evlerinin önünde olayla ilgili açıklamada bulunan Akın Tireli ise, eşinin psikolojik olarak yaşananlardan çok etkilendiğini söyleyip, "Eşimin psikolojisi çok bozuldu. Buralardan bir hafta uzaklaşıp ortamdan kurtulması lazım. Bunu yapacağız. Çok büyük yükün altına girdi. Sadece kendi yaşadığı olay değil, olayın bu kadara büyüyeceğini düşünmedi. Sanık yakalandıktan sonra en ağır cezaya çarptırılması için takipçisi olacağız. İstediğim sanığın en ağır cezaya çarptırılması. Eşimin yaşadığı Türkiye'de ilk olsun ve en ağır cezaya çarptırılsın. Neden yapmış onun bilinmesi lazım. Psikolojik sorunları mı var, uyuşturucu mu kullandı. Bunun bulunmasını istiyorumö dedi. Eşinin kontrolleri sırasında bebeklerinin cinsiyetini de öğrendiklerini bir kızlarının daha olacağını anlatan Akın Tireli, "bunların yanında çok destek gördük. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aradı olayın ilk elden öğrenmek istediğini söyledi. Eşim kendisiyle konuşamadı. Psikolojisi bozuk olduğu için. Ben anlattım. Geçmiş olsun dileklerini sundu ve olayın takipçisi olacaklarını ifade etti. Ayrıca Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri kaymakamımız, belediye başkanımız da aradı ilgilendi. Umarım bu olayla ilgili destekler büyüsün ve bir daha bunlar yaşanmasın, olmasın. Bizim canımız yandı geçti ama bir daha olmasınö dedi. Bunun yanı sıra Turgutlu kaymakamı Uğıur Turan, belediye Başkanı Turgay Şirin ile CHP İlçe Başkanı Erk Kayabaş, aiye evinde ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Parktan görüntü.

Belediyle başkanından görüntü.

Akın tireli ile röpörtaj.

Anons

//////////////////

-Hastaneden görüntü

-Ebru Tireli'nin açıklamaları

-Ebru Tireli'nin telefonla konuşması

-detaylar

Haber: Taylan YILDIRIM, kamera: Yasin TİNBEK/ TURGUTLU

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt - Suçlamaları Kabul Etmedi, Görgü Tanıkları Teşhis Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement