Dicle Elektrik, Anlaşma Sonrası Çiftçilerle Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

Dicle Elektrik, Anlaşma Sonrası Çiftçilerle Buluşuyor

Dicle Elektrik, Anlaşma Sonrası Çiftçilerle Buluşuyor

Dicle Elektrik Dağıtım, tarımsal sulamada kullanılan elektriği kayıt altına alarak yaz aylarında yaşanan dalgalanma ve buna bağlı kesintileri önleyebilmek için yapılan anlaşmanın ardından Şanlıurfa’da ilçe ilçe dolaşarak çiftçiler ile bir araya geliyor.

07.04.2016 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Elektrik Dağıtım, tarımsal sulamada kullanılan elektriği kayıt altına alarak yaz aylarında yaşanan dalgalanma ve buna bağlı kesintileri önleyebilmek için yapılan anlaşmanın ardından Şanlıurfa'da ilçe ilçe dolaşarak çiftçiler ile bir araya geliyor. Çiftçilerden, 18 Nisan'a kadar sayaçlarını mutlaka taktırmalarını isteyen Dicle Elektrik Kurumsal İlişkiler Başkanı Neşet Demirbağ, örnekleri ile israf edilmeden, kesintisiz ve kaliteli enerji ile tarımsal faaliyetler yapılabileceğini anlattı.

Birincisi Akçakale'de gerçekleşen çiftçi buluşmasına Dicle Elektrik Kurumsal İlişkiler Başkanı Demirbağ'ın yanı sıra Kaymakam Eyyüp Fırat, Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, İl Müdür Yardımcısı Murat Dursun, Tarımsal Sulama Müdürü Yusuf Kara, İlçe Şefi Mehmet Dost, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Yıldık, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cem Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Kesin, İlçe Ziraat Odası Başkanı Hamdi Yılmaz, İlçe Müftüsü Hüseyin Ortaç ile elektrik ile tarımsal sulama yapan çiftçiler katıldı.

Dicle Elektrik Dağıtım yetkililerinin çiftçilerle yaptığı toplantının önemli olduğunu belirten Akçakale Kaymakamı Eyyüp Fırat, Akçakale'de yaşanan sıkıntıların birlikte giderilebileceğini belirtti. Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ise sayaç toplulaştırma çalışmasında Akçakaleli vatandaşların şirkete yardımcı olduğunu, sorunların giderilmesi için her iki kesimin fedakarlık yapması gerektiğini belirtti. İlçe Müftüsü Hüseyin Ortaç ise yaptığı açıklamada, her bir kaynağın ihtiyacı dışında israf edilerek kullanılmasının kul hakkı olduğunu ve israfın haram olduğunu bildirdi.

"ÇİFTÇİNİN MALİYETİ DÜŞECEK"

Tarımsal sulama yapan çok sayıda müşterilerinin bedelini ödemediği için enerjiyi israf boyutunda kullandığını belirterek konuşmasına başlayan Neşet Demirbağ ise, "İsraf boyutunda enerji kullanıldığından dolayı bölgede enerji kesintileri yaşanıyor. Şanlıurfa'da günlük 9-10 MWh olan elektrik tüketiminin, tarımsal sulamanın başlaması ile 2.5 kat artarak günlük 24-25 MWh'ye yükseldi maalesef. İhtiyaçtan fazla kullanılan elektriğin bedelini şirketimiz, bir gün sonra peşin ödemek zorundadır. Bu durumda şirketimiz finansal anlamda zorluk yaşıyor. Hatlara aşırı yüklenmelerden dolayı voltaj dalgalanmaları meydana geliyor. Bu yüzden dalgıç pompalar yanıyor ve çiftçiye ekstra bir külfet daha çıkıyor. Sayaçların takılması ile birlikte basınçlı su sistemi kurup ve kompanzasyon yapıldığı takdirde, enerji israfı azalacak ve çiftçilerimizin maliyeti de düşecektir. Ayrıca arıza sayısında büyük bir azalma olacaktır" dedi.

SON GÜN 18 NİSAN PAZARTESİ

Demirbağ, tarımsal sulama müşterilerine sayaç taktırmaları veya sayaç taktırmak üzere müracaatta bulunmaları için tanıdıkları sürenin 18 Nisan pazartesi günü sone ereceğinin altını çizerken de bu tarihe kadar sayaç taktırmayan veya taktırmak için müracaatta bulunmayan tarımsal sulama müşterilerinin elektriğinin, süresiz olarak kesileceğini ve kimseye taviz verilmeyeceğini söyledi.

Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri daha sonra Harran ilçesine geçerek, burada da çiftçilerle bir araya geldi. Harran'da gerçekleşen toplantıya ise Harran Kaymakamı Temel Akça, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Uyanık, Harran Ziraat Odası Başkanı Mahmut Özyavuz, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Çerçeki, Harran İlçe Şefi Recai Hazar ve Harranlı çiftçiler katıldı. Toplantıda sayaç takma konusunda çiftçilerin kafasında oluşan soru işaretlerine, örneklerle yanıtlar verildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dicle Elektrik, Anlaşma Sonrası Çiftçilerle Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement