Didim'de "Kan Bağışı Hayat Kurtarır" Kampanyası Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Didim'de "Kan Bağışı Hayat Kurtarır" Kampanyası Sürüyor

Didim\'de "Kan Bağışı Hayat Kurtarır" Kampanyası Sürüyor

Aydın’ın Didim ilçesinde Kızılay Kan Bankası’nın düzenlediği “Kan Bağışı Hayat Kurtarır” kampanyası büyük ilgi görüyor.

05.07.2014 09:02

Aydın'ın Didim ilçesinde Kızılay Kan Bankası'nın düzenlediği "Kan Bağışı Hayat Kurtarır" kampanyası büyük ilgi görüyor.

Kızılay'ın kan bağışı alımı kampanyası çerçevesinde Dr. Halil Barış Çaldıran nezaretinde kan alımına başladı. Didim Merkez Cami önünde gezici Otobüsün konuşlandırılması ile başlatılan, "Kan Bağışı Hayat Kurtarır" sloganı ile ilçede kan bağışın Ramazan ayı boyunca sürdürüleceği belirtildi.

Ramazan ayı dolayısıyla kan bağışında düşüş yaşandığını belirten Dr. Halil Barış Çaldıran, Didim'de yerli ve yabancı turistlerin yoğun olduğu, Altınkum, Maviçehir ve Akbük sahillerinde ikişer gün dönüşümlü olarak sürecek olan kan bağışı alımı saat 16.00 ile 01.00 arası olduğunu söyledi. Sıcakların artması ile birlikte kan bağılarında düşüşlerin yaşandığını belirten Çaldıran, kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu ve kan bağışı kampanyası süresince kan bağışın oruç tutanlar için iftardan sonra vermelerinin önerildiğini belirtti.

Dr. Halil Barış Çaldıran, Aydın'ın yıllık kan ihtiyacının yaklaşık 30 bin ünite olduğunu kaydederek, başlatılan "Kan Bağışı Hayat Kurtarır" sloganı ile bölgedeki kan ihtiyacı karşılamaya çalıştıklarını ifade etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de 'Kan Bağışı Hayat Kurtarır' Kampanyası Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement