Didim Protokolü Engellilerle Bir Araya Gelindi - Son Dakika
Yerel

Didim Protokolü Engellilerle Bir Araya Gelindi

Didim Protokolü Engellilerle Bir Araya Gelindi

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Didim Belediyesi’nin katkılarıyla Didim ve Yöresi Engelliler Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

10.05.2016 16:48

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Didim Belediyesi'nin katkılarıyla Didim ve Yöresi Engelliler Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

Engelli vatandaşlar ve aileleri tarafından katılımın fazla olduğu etkinliğe Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Dernek Başkanı Bedri Altıntaş, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Didim Kent Konseyi Gönüllüler Çalışma grubu üyeleri ile Engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Etkinliğe Özel Eğitim Merkezi kurumu yöneticileri, Kent Konseyi Yabancılar Çalışma grubu öğrencileri, Engelli bakım kursun katılan kursiyerler de kahvaltıda hazır bulundu.

Etkinlikte konuşan Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, Didim'in engelsiz kent olma yolunda ilerlediğine vurgu yaparak "2006 yılında çıktığımız bu yolda büyüyerek kocaman aile olduk. Büyümenin yanında belli başlı sorunlarda olmaya başladı. Engellileri böyle etkinliklerde sosyalleştirmek güzel oluyor ama onların sorunlarını çözmüyor. Belli sorunları belediyemizden çözüm bulunmasını istiyoruz. Belediye Başkanımızın yıllardır talepleri var. Engellilerin ekonomik bağımsızlığını kazanmaları ve kendi el becerilerini geliştirmesi için belli alanlara ihtiyaç var. Ara sokaklara engelliler için çalışma yapacağını belediye başkanımız söyledi. Engellilerin bu konuda taleplerini bir kısmı bu şekilde çözmüş oldu. Biz bu etkinliği büyüttük. Kültürler arası diyalog ve engelsiz kent Didim projesi; Bu konuda Didim engelsiz kent olma yolunda ilerleyecek. Bu yılki etkinliğimize yoğun katılım sağlayan tüm kurumlara ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıldan itibaren Didim'in engelsiz bir kent olma yolunda ilerleyeceğine inanıyorum. İnşallah bu yıl engelsiz plajımıza hizmete açılır" dedi.

"ENGELLİLERİMİZ İZOLE EDİLMEYECEK"

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim'de engellilerin izole edilmeden yaşamlarını sürdürmesi gerektiğini dile geterek, "Engellilerle olmaktan mutluluk duyuyorum. Derneği ısrarla büyüttüğü için dernek başkanımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten kolay iş değil sabır ve metanet isteyen bir uğraşı; bizde elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu bir mücadele; Engellilerin evden çıkması ve ekonomi anlamda katkı sağlaması için desteğimizi verdik. Ben ısrarla şunu söylüyorum. Ben sadece engelli kardeşlerimizi belli yerde duracağı ticaretle uğraşacağı bir yere izole edilmesine karşıyım. Engelliler her yerde olmalı. Ben kendi dönemimde bu şekilde izole edilmesine izin vermeyeceğim. Engelliler toplum içerisinde olmalı. Ayrım yapmadan bir şekilde dışarıda bu olmalı yapacaksa aramızda bu işi yapmalı; Asla özel bir sokak ve izole edilmiş bir yer olmayacak. Bu konuyu açıklık getirmek istiyorum. Bugün sizlerle olmaktan mutluyum" ifadelerine yer verdi.

Didim Kaymakamı İskender Yönden ise, engellilerle bir arada olmaktan memnun olduğunu belirterek "Bu her yerde böyle olmalı. Ayrım olmadan birlikte yaşanmalı. Engellilerin hayatı her anlamda kolaylaştırılmalı. Binalarımızı ve işyerlerimizi buna göre düzenlenmeli; bun bir örneği biz Cumhuriyet caddesinde yaşadık. İşyerleri engellilerin gireceği şekilde yapılmamış. İşte bizler bu anlamda duyarlı olmalıyız" dedi.

Kahvaltı etkinliğinde Valiler Ortaokulunca söz sizin müzik dinletisi yapıldı. Okul öğrencileri tarafından şarkılar seslendirilirken bazı şarkılar işitme engellilere yönelik olarak işaret diliyle anlatıldı. Ardından DAHOT halk oyunları ekipleri gösterilerini sergiledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim Protokolü Engellilerle Bir Araya Gelindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement