Dikili Belediyesi'ne Akademik Destek - Son Dakika
Güncel

Dikili Belediyesi'ne Akademik Destek

Dikili Belediyesi\'ne Akademik Destek

Dikili Belediyesi, her yeni gün gelişen, değişen ve yenilenen ilçenin geleceğini aydınlık tutmak için, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

21.01.2016 10:54  Güncelleme: 10:55

Kentine ve kentlisine daha iyi, daha nitelikli hizmet üretmek ve belediye bünyesinde çalışan tüm personelin yenilikçi hizmet üretimine ilgi ve becerilerini arttırabilmek amacıyla çalışmalarını her geçen gün daha da profesyonelleştiren Dikili Belediyesi, bu amaç doğrultusunda, Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile protokol imzaladı.

Geleceğe Işık Tutacak İşbirliği

Kentin genel durumu, sosyal yapısı, ekonomisi ve coğrafi konumu ile ilgili tespitlerle izlenimlerin yapılmasını hedef alan protokolü Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İbrahim Attila Acar imzaladı. Başkan Tosun ve Dekan Acar'la birlikte Dikili Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Salih Bilgin Erdağı ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Usul'un katılımıyla gerçekleşen törende ayrıca Prof.Dr. Musa Genç de katılım sağlayarak çalışma stratejisine dair bilgilendirme yaptıı. Yapılan bilgilendirmeye göre protokol kapsamında kentin tarihinden, coğrafyasına, ekoturizminden, sosyolojik dokusuna kadar birçok alanda eylem planları oluşturulacak. İkili işbirliğinin önemi ve yerel yönetimlerin dinamizmi ile akademik birikimlerin bir araya getirilmesi hedeflendiği çalışma kapsamında öncelikli olarak Çandarlı Limanı ile gündeme gelen Çandarlı'nın tarihine de ışık tutacak olan "Çandarlı Sempozyumu" ve "Dikili'nin Turizm Potansiyeli" ile ilgili çalışmalarına için başlanacak. Kısa süreli planlama doğrusunda ilk etapta Dikili Eko Turizm Bölgesi yaratılacağı çalışma uluslar arası işbirlikleriyle de süreç içerisinde desteklenecek.

"Dikili'de Yepyeni Bir Dönem Başlıyor"

Dikili Belediyesi Hizmet Binası Başkanlık Makamı'nda gerçekleştirilen protokol töreninde konuşan Başkan Tosun, kentin huzuru, mutluluğu, esenliği için bilimsel çalışmalara çok önem verdiklerini belirterek, "Bizim en büyük hedefimiz, kentimizde yılların devam eden sorunlarına bilimsel çerçevede kalıcı çözümler bulmaktır. Bu hedefimizde de bize en büyük desteği kentimizdeki üniversitelerden alacağımızı inanarak bir çalışma programı başlattık. Bugün imzaladığımız protokol ile Katip Çelebi Üniversitesi bir işbirliği yaparak, kentin geleceğine dair önemli bir adım attık. Artık Dikilimizde yepyeni bir dönem başlıyor. Bu protokol ile kentimize ve çalışmalarımıza yön verecek güzel çalışmalar ortaya çıkacak. Protokolümüzün ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" görüşlerini dile getirdi.

Protokol töreninde konuşan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İbrahim Attila Acar da, Dikili ilçesinin gelişimine, değişimine ve yenileşmesine bilimsel destek sunmaktan dolayı mutluluk duyacaklarını kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dikili Belediyesi'ne Akademik Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement