Dinar, Muhtarlarla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Dinar, Muhtarlarla Buluştu

Dinar, Muhtarlarla Buluştu

Barış ve Demokrasi Partisi'nden (BDP) Diyarbakır'ın Kulp İlçe Belediye Eşbaşkanı seçilen Metin Dinar, muhtarlarla bir araya geldi.

12.04.2014 16:24

Barış ve Demokrasi Partisi'nden (BDP) Diyarbakır'ın Kulp İlçe Belediye Eşbaşkanı seçilen Metin Dinar, muhtarlarla bir araya geldi.

Toplantıya Dinar'ın yanı sıra, BDP Kulp İlçe Başkanı Mehmet Mirze Çelik, Belediye Meclis üyeleri ve 38 muhtar katıldı. Dinar, mahalle muhtarlarının kendisinin çalışma arkadaşı olduğunu ve muhtarlarla tam bir uyum içinde çalışacaklarını belirtti. Yönetim anlayışını değiştirmek için yola çıktıklarını ifade eden Dinar, "Belediyecilik modelimiz ile merkezden değil, yerelden yönetimi destekleyeceğiz. Yönetim modelinde muhtarlar önemli pozisyonda. Muhtarlar bizim için çok kıymetli. Bu yüzden ilk büyük toplantıyı sizlerle gerçekleştiriyoruz. Siz gücümüze güç kattınız. Kanunlar ve imkanlar dahilinde bundan sonraki süreci hep birlikte yöneteceğiz" dedi. Belediye yönetimini birlikte gerçekleştireceklerini vurgulayan Dinar, "Sorunları yerinde tespit edip, birlikte değerlendireceğiz. Biz cennet gibi bir yerde yaşıyoruz ve burada yaşan tüm insanların refahı bizim için çok önemli. Siz muhtarlar bizim için çok kıymetlisiniz, çünkü siz en demokratik şekilde seçilensiniz. Biliyoruz ki sizi seçenlere karşı sorumluluklarınız var. Bu sorumlulukları hep beraber yerine getireceğiz. Birlikte çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Belediyenin tüm hesap defterleri halka açık olacak. Bugünden itibaren Kulp Belediyesi'ne ne kadar ödenek geldi, belediyemizin ne kadar giderimiz oldu, hepsini her toplantımızda sizlere ve halkımıza açık ve şeffaf bir şekilde açıklayacağız, sizlerden hiçbir gizli kaydımız olmayacaktır. Muhtarlarımız, mahallesi ile ilgili her türlü sorunu bize bildirirse sorun daha kolay, daha çabuk çözülür. Eğer mahallenizdeki ihtiyaç sahiplerini, eksiklerini bize bildirmezseniz ve o sorunlar halkımızı mağdur ederse yerel yöneticiler olarak bizler ve sizler bu vebalin altından kalkamayız. Şu anda Kulp Belediyemizde toplam 34 personelimiz var. Belediyemizin toplam borcu ise 5 milyon lira civarında. Bunun bir kısmını DİSKİ devralacak, geri kalan kısmı ise biz Kulp Belediyesi olarak imkanlar dahilinde ödeyeceğiz. Yine bu ay için bize aktarılan para 384 bin lira küsurat. Şu halde bütçemiz kısıtlı. Bizler Kulp Belediyesi olarak sizlerden tek istediğimiz sizlere yapacağımız hizmetler için bize bir aylık bir süre vermeniz. Bilindiği gibi yeni bir yönetimle belediyemizi arkadaşlarımızdan devraldık ve halkımıza en iyi hizmetleri sunmak için çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürmekteyiz. Her şeyi planlı ve projeli bir şekilde yapacağız. Tabii ki acil durum olan mahallelerimizin bu acil durumlardaki hizmetleri ise aksatmadan devam edeceğiz ve hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz" diye konuştu.

Daha sonra konuşan muhtarlar ise sorunlarını dile getirerek, Dinar'a düzenlediği toplantıdan dolayı teşekkür etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dinar, Muhtarlarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement