Dinar ve Çevresi Sürdürülebilir Çevre Hizmetleri Belediyeler Birliği Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Dinar ve Çevresi Sürdürülebilir Çevre Hizmetleri Belediyeler Birliği Toplantısı Yapıldı

Dinar ve Çevresi Sürdürülebilir Çevre Hizmetleri Belediyeler Birliği, 30 Mart'taki Mahalli İdareler Seçimleri'nin ardından yaptığı ilk toplantıda, oylama sonucu Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar'ı ikinci defa başkan seçti.

28.04.2014 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dinar ve Çevresi Sürdürülebilir Çevre Hizmetleri Belediyeler Birliği, 30 Mart'taki Mahalli İdareler Seçimleri'nin ardından yaptığı ilk toplantıda, oylama sonucu Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar'ı ikinci defa başkan seçti.

Dinar Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Dinar merkez ile ilçeye bağlı Tatarlı ve Haydarlı beldeleri, Dazkırı, Başmakçı, Evciler, Kızılören ilçe belediye başkanları ve Belediye Meclis üyeleri yer aldı.

Toplantının ilk gündem maddeleri arasında bulunan, "birlik başkanı, başkan vekilleri, katip ve encümen üyeleri"nin seçimi yapıldı.

Yapılan seçimlerde ikinci kez Birlik Başkanlığı'na seçilen Acar, yaptığı konuşmada, beraberlik içerisinde, siyaseti bir kenara bırakarak en iyi şekilde çalışacaklarını söyledi.

Çalışmaların en önemlisinin katı atık bertaraf tesisi projesi olduğunu ifade eden Acar, şöyle konuştu:

"Bu proje kapsamında Çobansaray Köyü-Dinar arasında 384 bin metrekare orman arazisini 49 yıllığına kiraladık. Burada proje çalışması yapıldı. 1,5 yıl içinde ise ÇED raporunu aldık. 16 üye ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığına projemiz ile birlikte gittik. Projemiz şu an bakanlıkta ve hibe desteğinin verileceği bizlere söylendi. Bu tesisimiz kurulana kadar Afyonkarahisar Belediyesi ile imzaladığımız bir protokol gereği, aktarma tesisimizi kuracağız."

Seçimler sonucunda, Dinar ve Çevresi Sürdürülebilir Çevre Hizmetleri Belediyeler Birliği Başkan vekilliklerine Başmakçı Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü ile Evciler Belediye Başkanı Saim Özer, Meclis katip üyeliklerine Metin Zeybek, Sami Soytürk, Encümen üyeliklerine, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, Evciler Belediye Başkanı Saim Özer, Başmakçı Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü, Haydarlı Belediye Başkanı Kadir Öcel, Tatarlı Belediye Başkanı Ramazan Gümüş ve Ali Erol seçildi. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dinar ve Çevresi Sürdürülebilir Çevre Hizmetleri Belediyeler Birliği Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement