Direniş Çadırında 2'nci Kez Ata'yı Andılar - Son Dakika
Güncel

Direniş Çadırında 2'nci Kez Ata'yı Andılar

Direniş Çadırında 2\'nci Kez Ata\'yı Andılar

Muğla'nın Yatağan ilçesinde, 421 günden bu yana Yatağan Termik Santrali önünde özelleştirmeyi protesto eden işçiler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü bugün ikinci kez direniş çadırı önünde anmanın hüznünü yaşadıklarını söyledi.

10.11.2014 12:25

Muğla'nın Yatağan ilçesinde, 421 günden bu yana Yatağan Termik Santrali önünde özelleştirmeyi protesto eden işçiler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü bugün ikinci kez direniş çadırı önünde anmanın hüznünü yaşadıklarını söyledi. İşçiler saygı duruşunda bulunup, özelleştirme karşıtı sloganlar attı.

Atatürk, ölümünün 76'ncı yıldönümünde, Yatağan'da direniş çadırındaki işçiler tarafından anıldı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde, direniş çadırındaki işçiler, Maden-İş Sendikasi Yatağan Temsilcisi Süleyman Girgin ve Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ile saygı duruşunda bulundu. Ellerinde Türk bayrakları, Atatürk portreleri ve direnişlerinin 421'inci günü olduğunu belirten tabela ile direniş çadırı önünde Yatağan Termik Santrali'nin sireni eşliğinde saygı duruşunda bulunan işçilere, yoldan geçen vatandaşlar da destek verdi.

İşyeri temsilcisi Mustafa Göçmen, Ulu önder Atatürk'ü ölümünün 76'ncı yılında buruk  anmanın hüznünü yaşadıklarını söyledi. Göçmen, "O'nun bıraktığı eserlere sahip çıkamayanları, savurup satanları, işçiyi köylüyü unutanları asla affetmeyeceğiz. Atatürk'ün bizlere emanet ettiği bu devlet mallarını nefesimiz yettiğince korumaya devam edeceğiz. Atatürk yaşasaydı bugün yaşananları ne işçiler ne köylüler görürdü" dedi. Termik santralin önünde işçilerin 'Her yer Yatağan her yer direniş' sloganı atmasıyla anma töreni sona erdi. - Yatağanmuğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Direniş Çadırında 2'nci Kez Ata'yı Andılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement