Diş Sağlığında Koruyucu Florür Dönemi - Son Dakika
Sağlık

Diş Sağlığında Koruyucu Florür Dönemi

Diş Sağlığında Koruyucu Florür Dönemi

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü, Ağız ve Diş Sağlığı Farkındalık Eğitimi ile koruyucu florürle vernik uygulamalarına başladı.

17.11.2015 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından oluşturulan, Koruyucu Ağız Diş Sağlığı Bilimsel Danışma Komisyonu'nun önerileri doğrultusunda, 2015-2016 eğitim öğretim yılında 60 ayını doldurmuş anasınıfı öğrencileri ve 1. sınıf öğrencilerine yönelik ağız ve diş sağlığı farkındalık eğitimi ile koruyucu florürlü vernik uygulamaları çalışmaları başlandığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Fatih Aslan "Bu kapsamda ilimizde, 2015-2016 yılı yürütülecek "Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Uygulamaları" doğrultusunda, teorik ve pratik eğitimler yapılmıştır. 12.11.2015 tarihinde, Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilimdalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil tarafından anaokulu öğretmenlerine flor vernik ve ağız diş sağlığı konusunda teorik eğitim verilmiş, 13 Kasım 2015 tarihinde de okul taramalarında görevli diş hekimleri ve yardımcı sağlık personellerine teorik eğitim verilip, daha sonra Vehbi Koç İlkokulu ana sınıfı öğrencilerine diş fırçalama egzersizi yaptırılıp taramada görev alacak personelimiz tarafından flor vernik uygulaması yapılmıştır" dedi.

Ayrıca ilkokul 1,2,3 ve 4.sınıf öğrencilerine ağız ve diş sağlığı eğitimi verilip diş fırçası ve diş macunu dağıtıldığını da belirten Dr. Aslan, "Eğitimimize Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğünden de bir grup diş hekimi ve yardımcı sağlık personeli de katılarak programdaki faaliyetlerde yer almıştır" dedi.

Uygulamayı yapacak diş hekimi ve yardımcı personel eğitimi programına Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan'ın da katılarak, Prof. Dr. Dülgergil'den program ve uygulamalar hakkında bilgi alıp,bir ana sınıfında örgencilere flor vernik uygulanmasını yerinde gözlemleyerek öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıttığı belirtildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Sağlık Diş Sağlığında Koruyucu Florür Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement