Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç'in "Kıbrıs' Açıklaması - Son Dakika
Politika

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç'in "Kıbrıs' Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç\'in "Kıbrıs\' Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, “Avrupa Birliği’nin geç de olsa Kıbrıs Rum tarafını sorunun çözümüne yönlendirecek dengeli ve daha gerçekçi bir tutum benimsemesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

15.10.2014 08:40

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, " Avrupa Birliği'nin geç de olsa Kıbrıs Rum tarafını sorunun çözümüne yönlendirecek dengeli ve daha gerçekçi bir tutum benimsemesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, AB Konseyi Başkanı Van Rompuy'un Rum tarafının müzakereleri askıya almasına dair yaptığı açıklama hakkında bir soruya cevap verdi.

Bilgiç'in, Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Genel Müdür Yardımcılığı'ndan yayımlanan açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"AB Konseyi Başkanı Van Rompuy'un Rum tarafının Kıbrıs'ta BM kapsamında sürdürülen müzakereleri askıya alması sonrasında yaptığı açıklama, Avrupa Birliği'nin Kıbrıs konusuna ve bu bağlamda GKRY'nin Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon kaynaklarına dair tek taraflı girişimleri nedeniyle ortaya çıkan ihtilafa dair durumu ve bunun sebeplerini anlamamakta ısrar ettiğini bir kere daha ortaya koymuştur.

Bu durum, kendi hatasıyla Kıbrıs sorunu çözülmeden GKRY'ni içine alan Avrupa Birliği'nin kapsamlı çözüm için sürdürülen çabalara yardımcı olabilmesinin güçlüğünü de göstermektedir. Avrupa Birliği'nin artık bu çıkmazdan kurtularak, geç de olsa Kıbrıs Rum tarafını sorunun çözümüne yönlendirecek dengeli ve daha gerçekçi bir tutum benimsemesi gerektiğini düşünüyoruz.

Avrupa Birliği ancak bu sayede Doğu Akdeniz'in bir refah ve işbirliği bölgesi haline gelmesine yardımcı olabilecektir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç'in 'Kıbrıs' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement