Dışişleri Yemen'deki Mutabakattan Memnun - Son Dakika
Dünya

Dışişleri Yemen'deki Mutabakattan Memnun

Dışişleri Bakanlığı, Yemen’de Cumhurbaşkanı Abdrabu Mansour Hadi ile, Hutiler ve önde gelen siyasi partiler arasında, Ulusal Diyalog Konferansı sonuçlarını esas alan bir "Milli Anlaşma" üzerinde mutabakata varılmasının memnuniyetle karşılandığını açıkladı.

23.09.2014 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanlığı, Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdrabu Mansour Hadi ile, Hutiler ve önde gelen siyasi partiler arasında, Ulusal Diyalog Konferansı sonuçlarını esas alan bir "Milli Anlaşma" üzerinde mutabakata varılmasının memnuniyetle karşılandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Yemen'de son günlerde can kayıplarına yolaçan şiddetli çatışmaların sona erdirilmesi amacıyla BM Genel Sekreteri Özel Danışmanı Jamal Benomar'ın girişimleri sonucunda 21 Eylül'de Cumhurbaşkanı Abdrabu Mansour Hadi ile, Hutiler ve önde gelen siyasi partiler arasında, Ulusal Diyalog Konferansı sonuçlarını esas alan bir "Milli Anlaşma" üzerinde mutabakata varılmasını memnuniyetle karşılandığı belirtilerek "Bu çerçevede, ülkedeki tüm taraflara, KİK Girişimi çerçevesinde 2014 Ocak ayında düzenlenen ve uzlaşıyla sonuçlanan Ulusal Diyalog Konferansı sonuçlarına bağlı kalma ve üzerinde mutabakat sağlanan Milli Anlaşma'ya riayet ederek, çatışmalardan, kamu düzenini bozan eylemlerden, her türlü şiddetten uzak durma ve sağduyuyla hareket etme çağrısında bulunuyoruz" ifadesi kullanıldı.

Ülkedeki sorunların barışçıl diyalog yoluyla çözülebileceğine inanan Türkiye'nin, Yemen'de barış, istikrar ve güvenliğin tesisini teminen siyasi geçiş sürecini desteklemeye kararlılıkla devam edeceği bildirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Dışişleri Yemen'deki Mutabakattan Memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement