Diva Paloma San Basilio Türkiye'de İlk Kez 25 Nisan'da İş Sanat'ta - Son Dakika
Kültür Sanat

Diva Paloma San Basilio Türkiye'de İlk Kez 25 Nisan'da İş Sanat'ta

Diva Paloma San Basilio Türkiye\'de İlk Kez 25 Nisan\'da İş Sanat\'ta

Türkiye'deki hayranları ile decaz ve bolero tarzlarını bir araya getiren albümü "Invierno Sur" ile buluşan diva 2 yıllık çok uzun bir veda turnesi ile tüm dünyayı turlamakta.

05.03.2014 15:56

MÜZİKALLER KRALİÇESİ, EVİTA & MY FAIR LADY'NİN İSPANYA VE LATİN AMERİKA'DA Kİ SESİ İSPANYOL DİVA PALOMA SAN BASILIO 40 YILI AŞKIN MÜZİKAL YOLCULUĞUNU ANLATTIĞI DÜNYA VEDA TURNESİ (HASTA SIEMPRE - SONSUZA KADAR) KAPSAMINDA TÜRKİYE'DE İLK KEZ 25 NİSAN'DA İŞ SANAT'TA!

Müzik kariyerine başladığı 1975 yılından bugüne kadar 30'dan fazla albüm yayınlamış ve Latin müziğinin Avrupa'dan çıkan en ünlü yıldızlarından biri olmayı başarmış Paloma San Basilio, Latin Müzik Akademisinin "Yaşam Boyu Başarı" ödülünü kucaklamış bir diva. Türkiye'deki hayranları ile decaz ve bolero tarzlarını bir araya getiren albümü "Invierno Sur" ile buluşan diva 2 yıllık çok uzun bir veda turnesi ile tüm dünyayı turlamakta.

Grammy ödülü'nün de içinde olduğu onlarca ödülün sahibi, Placido Domingo ve Jose Carreras gibi sanatçılarla gerçekleştirdiği duetlerle uluslararası arenada büyük ses getiren, 1985 Eurovision Şarkı Yarışmasında ülkesini temsil eden, Evita ve My Fair Lady müzikallerinin İspanya'da ve de Latin Amerika'da sesi, 80'lerin sonunda parlak yeteneğini oyunculuğa da çevirmiş olan Paloma San Basilio Latin sıcaklığını her şarkıda hissedeceğiniz muhteşem bir repertuar ile 40 yılı aşkın müzikal yoılculuğunu anlattığı dünya veda turnesi kapsamında Türkiye'de ilk kez 25 Nisan'da İş Sanat'ta!

PALOMA SAN BASILIO Hakkında

Madrid Chamnberí'de geleneksel bir çevrede büyüyen Paloma felsefe ve sanat eğitimi aldıktan sonra Madrid Üniversitesi'nde 3 yıl Psikoloji okumuş. Üniversite yıllarında bir yandan da bale dersleri alan sanatçı şov dünyasına ilk adımını "Siempre en Domingo" adlı televizyon programıyla 1975 yılında atmış.

1975 yılında Hispavox etiketiyle ilk plağı "Sombras"'ı kaydetmiş. Bu plakta "Contigo" ve "Entre tus brazos" adlı şarkılara imza atan isim Bebu Silvetti olurken şöhreti ve bir şarkıcı olarak gerçek prestiji yakaladığı albümü 1977 yılında çıkardığı "Donde Vas" albümü olmuş. Ardından Amerika ve Güney Amerika turnelerine çıkmış. "Secretos" single'ı ile başarısını perçinlerken 1978 Ekim ayında Madrid'te canlı kaydettiği "En Directo" albüm yayınlanmış. Bu kayıt sırasında da düzenlemeleri yapan ve orkestrayı yöneten isim Bebu Silvetti olmuş.

Bu albümden yayınlanan "Beso a Beso, Dulcemente" sanatçının en büyük hitlerinden biri. 1980 yılında 2 yıl sürecek olan ve Madrid'te box office rekorları kıran "Evita" müzikalindeki "Eva Peron" rolü onu süperstarlığa yükseltmiş. Müzikal sonrasında Barselona'da da sahnelenmiş. 1981 yılında "Premio ABC de Oro" ödülünü kucakladığı bu rolünün ardından sanatçı "Ahora" adlı albümünü kaydetmiş.

1983 yılında yayınlanan beşinci stüdyo albümü "Dama" Andrew Lloyd Weber'in "Cats" müzikali için yazdığı meşhur "Memory" şarkısının İspanyolca versiyonuyla oldukça ses getirmiş. Sanatçı Puerto Rico'da başladığı "Evita" turnesine Amerika ve Güney Amerika'da 6 ay boyunca devam etmiş. Turne Paloma San Basilio'yu neredeyse İspanyolca konuşulan bütün ülkelerde bilinen bir yıldız haline getirmiş.

1984 yılında "Paloma" albümü piyasaya çıkarken aynı sene Eurovision Şarkı Yarışması'nda İspanya'yı Juan Carlos Calderón'un yazdığı "La Fiesta Terminó" adlı şarkıyla temsil etmiş. Bir yandan da TVE 'nin prodüksiyonları ¨Las Leandras¨ ve ¨La Cenicienta del Palace¨ile bir televizyon yıldızı olarak yükselen Paloma, Sevilla'daki meşhur Festival OTI için sunuculuk yapmış. Madrid'teki bir diğer canlı konser kaydı¨En Vivo¨ 1985 yayınlanırken ardı ardına İspanya'da ve İspanya dışında albümler yayınlamaya devam etmiş.

"Vuela Alto" albümü 1986 yılında yayınlanırken, 1987 yılında yayınlanan "Grande" albümü ile çeşitli ülkelerde "En İyi Albüm" kategorisinde çok sayıda ödül almış. 1988 yılında yayınladığı "Vida" albümü de İspanya'da ve çok sayıda Güney Amerika ülkelerinde platin plak satışlarına ulaşmış.

Yine konser kayıtlarıyla oluşturulan "La Sinfonía de Los Tres Tiempos¨ albümü ile büyük beğeni toplayan sanatçı, 1990 yılında Avrupa için "Quiereme Siempre" albümünü, Amerika için "Nadie Como Tú¨ albümlerini kaydetmiş.

Albümlerin ardından yine 6 aylık bir Amerika turnesine çıkan sanatçı 1991 yılında Plácido Domingo ile ¨Miami Arena¨'da 16,000 kişinin önünde konser vermiş. Konser sırasında kaydedilen albüm "En İyi Albüm" dalında Latin Grammy adayı olmuş.

1992 "De Mil Amores", 1993 "Mediterránea", 1994 "Al Este del Edén" albümlerinin ardından 1995 yılında Paloma sanattaki 20.yılını kutlamak üzere CD-DVD olarak konser kaydı "Cómo a un Sueño"'yu yayınlamış. Bu albümde Cristina Delcalle, El Dúo Dinámico, Juan Pardo, Consorcio ve Estela Raval gibi isimler konuk yıldız olmuş.

Şubat 1996'da José Carreras ile Bogota Stadyumunda bir konser veren Paloma, 30,000 kişinin karşısında şarkı söylemiş. 1997 yılında "Clásicamente Tuya¨ adlı albümü yayınlayan sanatçı, bu albümde Beethoven, Strauss gibi Klasik müzik bestecilerinin eserlerine yepyeni adaptasyonlar gerçekleştirmiş. 1997 yılında José Sacristán ile "The Man of la Mancha" müzikalinde aynı sahneyi paylaşan sanatçı, 1999 yılında Arjantin'de turneye çıkmış. "Perlas" adını verdiği albümünde kızı Ivana'nın İspanyolca'ya çevirdiği sözlerle şarkısında yine kızıyla düet yapan yıldız hiç vakit kaybetmeden yine büyük bir turneye çıkmış.

2001 yılında Bebu Silvetti'nin prodüktörlüğünde "Escorpio" albümünü yayınlayan sanatçı bu albümle birlikte Amerika ve Meksika turnesine start vermiş.

Yine 2001 yılında "My Fair Lady" müzikali Madrid Coliseum Tiyatrosu'nda prömiyerini yaparken, José Sacristán ile başrol paylaştığı bu meşhur oyunla sanatçı ikinci bir bahar yaşamış. Nobel ödüllü Bernard Shaw'un meşhur "Pigmaleón adlı oyununun (İlk kez 1920 yılında prömiyeri yapılan) müzikal adaptasyonunda sanatçı 19 ay boyunca kapalı gişe oynamış.

2004 Sonbahar döneminde ünlü dansçı Julio Boca ile "Boccatango" gösterisinde "Balada para un loco" için sahneye çıkan yıldız 2005 yılında yine Madrid Coliseum Tiyatrosu'nda "Victor o Victoria" oyunuyla sahne almaya başlamış. Aynı yıl en iyi şarkılarını toplayan sanatçı "Diva" albümünü yayınlamış. Son stüdyo albümü "Invierno Sur" ise caz ve bolero tarzlarını bir araya getiriyor.

Sanatçı "Invierno Sur" ile Armando Manzanero, Michael Frank, Hans Zimmer, Willy Chirino, Amaury Gutierrez, Henri Manchini, Federico Lladó, julio Cesar Gutierrez ve Roberto Carlos'un yazdığı şarkılarla sanatçı Latin caz tadı veren bir albüm sunuyor.

2011'de 'PSB' adını verdiği büyük bir turneye çıkan sanatçı, 2012'de kızı Ivana Gomez'in prodüktörlüğünü yaptığı en büyük hit şarkılarının remixlerinden oluşan 'Amolap' albümünü yayınladı.

2012/13'de Sevilla ve de Madrid'te resim sergileri açan Paloma San Basilio, İspanya'nın önde gelen gazeteleri ABC ve El Mundo gazetelerinde yazılar yayınlanmaktadır.

Bugüne kadar New York'taki Carnegie Hall'den Caracas The Teresa Carreño Tiyatrosu'na, Las Vegas'taki Caesar Palace'tan Puerto Rico'daki The Bellas Artes Tiyatrosu'na kadar dünyanın en prestijli sahnelerine çıkan ve Şöhretler Kaldırımı'na el izini de bırakan Paloma, bugüne kadar yayınladığı 30 albümüyle ve sayısız ödülüyle Latin Dünyasının en büyük kadın şarkıcılarından biri. Latin Müzik Akademisinin "Yaşam Boyu Başarı" ödülünü kucaklamış bir diva olarak sanatçı İspanya'nın süperstarı.

Grammy ödülü'nün de içinde olduğu onlarca ödülün sahibi, Placido Domingo ve Jose Carreras gibi sanatçılarla gerçekleştirdiği duetlerle uluslararası arenada büyük ses getiren, 1985 Eurovision Şarkı Yarışmasında ülkesini temsil eden, Evita ve My Fair Lady müzikallerinin İspanya'da ve de Latin Amerika'da sesi, 80'lerin sonunda parlak yeteneğini oyunculuğa çevirmiş olan Paloma San Basilio Latin sıcaklığını her şarkıda hissedeceğiniz muhteşem bir repertuvar ile 40 yılı aşkın müzikal yoılculuğunu anlattığı dünya veda turnesi kapsamında Türkiye'de ilk kez 25 Nisan'da İş Sanat'ta!

DİSKOGRAFİ

1975 Sombras/ 1978 En Directo/ 1980 Evita/ 1981 Ahora/ 1983 Dama/ 1984 Paloma/ 1985 La Fiesta Terminó/ 1985 Las Leandras/ 1986 Vuela Alto/ 1987 Grande/ 1988 Vida/
1988 Quilapayún y Paloma/ 1990 Nadie como Tú/ 1990 Quiéreme Siempre/ 1991 Placido Paloma Por fin Juntos/ 1991 De Mil Amores/ 1992 Paloma Mediterránea/ 1994 Al Este del Edén/ 1995 Como un Sueño/ 1997 Clásicamente Tuya/ 1998 El Hombre de la Mancha/ 1999 Perlas/ 2001 Escorpio/ 2002 My Fair Lady/ 2002 Eternamente/ 2003 La Música es mi Vida/ 2006 Diva (CD-DVD)/ 2007 Invierno Sur/ 2008 Encantados (CD-DVD)/ 2013 Amolap

Paloma San Basilio Ödüllerinden Bazıları:

ANTORCHA DE PLATA Ödülü - Festival de Viña del Mar - 1983,1986.
GOLDEN OSCAR XVI Ödülü - International Prestige Ranking
C.E.M.I Ödülü - Puerto Rico - En iyi şarkıçı ödülü
BRAVO Ödülleri - Miami - En iyi şarkıçı ödülü - 1985,1989
A.C.E Ödülü - New York - Yılın Sanatçısı -1985-1989
New York Showbiz Yazarları Ödülleri - 4 kere adaylık
New Orleáns, Miami ve Hialeah Şehirlerinin Altın Anahtarları - 1985
AMERICA'S AWARD Ödülü -CAESAR PALACE - Las Vegas - 1989
ALTIN ABC Ödülü - 1989
R.T.V.E ALTIN MIKROFON Ödülü - 2006
MIEMBRO HONORÍFICO DE LAS ARTES Ödülü - Alcalá de Henares Üniversitesi - Madrid - 2005.
LATIN RECORDING Ödülü - Valladolid - 2006
GRAMMY Yaşam Boyu Başarı Ödülü

25NİSAN 2014, Saat 20.00- İŞ SANAT

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Diva Paloma San Basilio Türkiye'de İlk Kez 25 Nisan'da İş Sanat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement