Diyabet Okulundan Mezun Olanlara Diplomaları Verildi - Son Dakika
Sağlık

Diyabet Okulundan Mezun Olanlara Diplomaları Verildi

Uşak'ta, Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Uşak Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren "Diyabet Okulu", kuruluşunun dördüncü yılında yeni mezunlarını verdi.

11.05.2016 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ta, Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Uşak Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren "Diyabet Okulu", kuruluşunun dördüncü yılında yeni mezunlarını verdi.

Diploma dağıtımı töreninde konuşan Kamu Hastahaneleri Birliği Genel Sekreteri Yalçın Atlı, teknolojik gelişmeler nedeniyle hareketsiz yaşamın yaygınlaşması, hayat tarzının değişmesi ve bunlarla birlikte yaşam süresinin uzaması gibi nedenlerle Türkiye'de diyabetin son 12 yılda yüzde 90, obezitenin ise yüzde 44 oranında arttığını anımsattı.

Bu nedenle kurulan diyabet okulunda, katılımcılara hastalık sürecinde yapılması gerekenlerin püf noktalarının anlatıldığını kaydeden Atlı, şöyle konuştu:

"Diyabet okulu eğitimlerine isteyen diyabetli hastalar ve yakınları katılabiliyor. Okul kayıtlarıysa diyabet eğitim hemşireleri tarafından yapılıyor. Hastanemizde hizmet veren diyabet okulunda dört yıllık süreçte yaklaşık bin 500 diyabet hastasına eğitim verdik. Son yıllarda bu alandaki çalışmalar oldukça ön plana çıkmaya başladı."

Endokrinoloji Uzmanı Ziynet Alphan Uç ise diyabetin, dünyada ve ülkemizde çok sık görülen ve hayat boyu devam eden bir hastalık olduğuna dikkati çekti.

Diyabet okulundan mezuniyet belgesini alan Ilgaz Akıncı, aldıkları diyabet eğitimden dolayı oldukça mutlu olduklarını ve diyabet hastalığının ciddi takip gerektirdiğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Diyabet Okulundan Mezun Olanlara Diplomaları Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement