Diyanet'in Star Wars Eleştirisi! - Son Dakika
Teknoloji

Diyanet'in Star Wars Eleştirisi!

Diyanet\'in Star Wars Eleştirisi!

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çıkarılan aylık dergide Star Wars'a da yer verildi.

25.08.2015 11:31

diyanet-star-wars-yorumu-Bilal-Yorulmaz

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çıkarılan aylık dergide Star Wars'a da yer verildi.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi olan yazar Yrd. Doç. Dr. Bilal Yorulmaz, Diyanet'in dergisinde yazdığı yazıda sinemanın yeni bir din oluşturduğu öne sürdü ve buna örnek olarak Star Wars (Yıldız Savaşları) serisindeki Jedi savaşçılarını gösterdi.

Yorulmaz tarafından verilen sinemanın yeni bir din oluşturması örneğinin tamamı ise şöyle:  Jedi savaşçılarının dini olan Jediism günümüzde Hristiyan toplumlarda taraftar bularak yayılmaktadır. Avustralya'da 70 bin kişi, İngiltere'de 390 bin kişi kendisini 'Jedi' olarak tanımlamıştır

Bilal Yorulmaz Star Wars'ı sadece örnek göstermedi. Bunun yanında Kemal Sunal'ın rolü olan İnek Şaban'a da Müslümanlarca kutsal kabul edilen bir aya ait olan ve erkek çocuklarına ad olarak verilen bu isim, günümüzde itibarını kaybetmiştir. 1960'lı yıllarda, yılda yaklaşık 3 bin bebeğe bu isim verilirken, 'Hababam Sınıfı' ve diğer bazı filmlerin etkisiyle 2009 yılında sadece 113 bebeğe 'Şaban' adı verilmiştir dedi.

Türk Sinemasının Efsanesi Tarık AKAN "BU ELEŞTİRİLER ÇOK SAÇMA"

Ünlü Türk Sinema sanatçısı Tarık Akan: Bu eleştiriler saçma hatta saçmanın da ötesinde. Üniversite bu insanlara nasıl öğretmenlik görevi veriyor? Allah aşkına bu insanlar hangi çocukları yetiştirecek de bu ülke ayakta kalacak ? dedi.

Bu konu hakkında siz neler düşünüyorsunuz ?

Habere ulaşmak için- turkishplayer.com

Kaynak: Turkishplayer.com

Son Dakika Teknoloji Diyanet'in Star Wars Eleştirisi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement